Световната антидопингова агенция (УАДА) разследва 155 проби на руски футболисти

...
Световната антидопингова агенция (УАДА) разследва 155 проби на руски футболисти
Коментари Харесай

УАДА разследва 155 руски футболисти заради допинг

Световната антидопингова организация (УАДА) проверява 155 проби на съветски футболисти поради подозрения за приложимост на допинг, разгласи канадецът Ричард Макларън в изявление за немската телевизия ARD.

Подозира се, че пробите са били манупилирани като част от държавно спонсорираната допинг система в Русия, разказана в отчета му, който докара до изключването на страната от международната лека атлетика и параолимпийския спорт.

През декември Макларън разгласи, че над 1000 спортисти са се възползвали от огромната скица за прикриване на позитивни проби.

" Има също по този начин 155 проби, които са събрани от УАДА и занапред ще бъдат оценени. Съобщили сме това на ФИФА ", съобщи Макларън.

Според канадецът става въпрос " или за отваряни капачки на шишенцата с пробите, тъй че наличието им може да е било заменено, или за проби, които не са сменени, само че в тях са открити неразрешени субстанции ".

Макларън уточни и съответна проба - № 3878295, в която е открит неразрешения дексаметазон, и която принадлежи на съветски национал, състезаващ се в локалната Премиер лига.

Той твърди, че съветските футболисти са употребявали обособена скица за прикриване на позитивните проби, а доказателства за това могат да бъдат открити в имейли, които са си разменяли локалните спортни ръководители.

В неделя британският таблоид " Дейли Мейл " разгласи, че ФИФА проверява всички 23-ма футболни национали на Русия, взели участие на международното състезание през 2014 година в Бразилия. Според английското издание международната централа скоро ще извади солидните доказателства, с които разполага по случая.

След като се появиха изказванията на " Дейли Мейл ", президентът на Руския футболен съюз и вицепремиер на Русия Виталий Мутко съобщи, че не приема съществено въпросните обвинявания, тъй като " в съветския футбол в никакъв случай не е имало проблем с взимането на неразрешени стимуланти, а също така играчите са подлагани на безконечен брой инспекции, които не са открили никакви нарушавания. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР