Световната антидопингова агенция (УАДА) извади Русия от световния спорт в

...
Световната антидопингова агенция (УАДА) извади Русия от световния спорт в
Коментари Харесай

Извадиха Русия от световния спорт за 4 години

Световната антидопингова организация (УАДА) извади Русия от международния спорт в идващите 4 години, съобщи NOVA.

На днешното си съвещание в Париж УАДА удостовери поисканото наказване от специфичната комисия на организацията, която направи следствие на Руската антидопингова организация (РУСАДА). "Препоръката на комисията по сходство бе призната единомислещо ", се споделя в късото известие на УАДА.

Забраната значи, че състезатели от федерацията няма да може да вземат участие на идните Олимпийски игри в Токио през 2020 година, както и Зимните олимпийски игри през 2022 в Пекин.

Държавните чиновници, отговарящи за спорта в Русия, също получават възбрана да участват на всички спортни събития от календара. За този интервал страната няма да може да бъде хазаин на събития от всевъзможен вид.

Това значи, че флагът и химнът на Русия няма да бъдат позволени на събития като Олимпиадата в Токио 2020 и Световната купа по футбол 2022 в Катар.

"Твърди дълго съветският допинг беше спънка пред чистия спорт. Грубите нарушавания на съветските управляващи и РУСАДА изискваха корав отговор. Точно това и се случи. Нашето решение демонстрира нашата решителност да работи твърдо с съветската допингова рецесия ", разяснява президентът на Световната антидопингова асоциация (УАДА) сър Крейг Рийди.

"На Русия бяха дадени голям брой благоприятни условия да подреди своя дом и да се върне към международното антидопингово общество за положителното на своите спортисти и на спортния интегритет. Те обаче избраха да продължат позицията си на неистини и отказване на казуса ", добави Рийди.

В същото време вицепрезидентът на УАДА Линда Хелеланд съобщи, че съгласно нея наказването не е задоволително сурово. "Исках наказания, които няма по какъв начин да бъдат смекчени. Дължим на чистите спортисти да наложим допустимо най-тежките санкции ", сподели Хелеланд.

Спортистите, които могат да потвърдят, че не са забъркани в допинг абсурда, ще могат да се състезават под безпристрастен байрак.

Наказанието идва, откакто съветската Антидопингова организация (Русада) бе оповестена за несъответстваща за манипулиране на лабораторни данни, предадени на проверяващите през януари 2019 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР