Световната антидопингова агенция (УАДА) e изправена пред най-голямата криза в

...
Световната антидопингова агенция (УАДА) e изправена пред най-голямата криза в
Коментари Харесай

УАДА възстанови правата на Руската антидопингова агенция

Световната антидопингова организация (УАДА) e изправена пред най-голямата рецесия в 19-годишната си история, откакто възвърне правата на Руската антидопингова организация (РУСАДА), отнети преди три години. Част от антидопинговата общественост счита, че решението е прибързано и неблагоразумно, написа " Гардиън ".

Изпълнителният комитет на Световната антидопингова организация взе решението по време на среща на Сейшелските острови. Това значи, че Русия ще може още веднъж свободно да тества спортистите си за допинг. Лекоатлетите ще могат да вземат участие на надпревари под съветски байрак, а страната ще може да се кандидатура за образуване на спортни събития.

Световната организация е удовлетворена, че от РУСАДА са изпълнили всички нужни рекомендации.

РУСАДА беше със спрени права от ноември 2015 година поради допинг скандал в съветската лека атлетика.

Но критици са гневни от решението на УАДА, изключително откакто Русия към момента не е признала, че съветската страна е виновна за всеобща допинг стратегия по отношение на огромни събития, в това число Олимпиадата в Лондон през 2012 година, Световния шампионат по лека атлетика в Москва през 2013 година и Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година

Те също са гневни, че управлението на УАДА е предложило скришен компромис с съветския състезателен министър - това е разкрито от писма, достигнали до Би Би Си, за улеснение връщането на съветската организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР