Световен рекорд за най-бързо построена болница се готви да постави

...
Световен рекорд за най-бързо построена болница се готви да постави
Коментари Харесай

Китайският вирус: Вдигат за 3 дни нова болница

Световен връх за най-бързо издигната болница се готви да сложи китайският Ухан. 11-милионният град е епицентър на болестта от смъртоносния ковид, който везе взе 26 жертви. Болни са още най-малко 1000 души съгласно формалните данни. Световните организации настояват, че борят им е най-малко двойно по-голям.

Новата болница, чийто градеж стартира в петък, 24 януари 2020 година, би трябвало да е подготвена за 3 дни. Тя ще има хиляда кревати. В нея ще бъдат настанени и лекувани инфектираните с новия ковид. Клиниката ще отвори порти в понеделник, 27 януари 2020 година, настояват локалните медии. За задачата са мобилизирани голям брой машини - багери и булдозери. Работниците ще строят денонощно.

Новата болница се гради към почивен комплекс в предградията на Ухан, който в началото е бил очакван да подслонява локалните служащи.

Междувременно Световната здравна организация промени позицията си и съобщи, че става дума за изключително състояние, само че единствено в Китай. СЗО, която от сряда заседава във Виена разгласи, че още е рано да се приказва за световна зараза.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР