Светослава Колева се присъедини официално към екипа на Наказателното отделение

...
Светослава Колева се присъедини официално към екипа на Наказателното отделение
Коментари Харесай

Съдия Светослава Колева вече и официално е част от екипа на Варненския апелативен съд

 Светослава Колева се причисли публично към екипа на Наказателното поделение в Апелативен съд - Варна. Тя встъпи в служба през днешния ден, въпреки че към този момент 5 години е командирован арбитър от Варненския областен съд. Затова и работата с този екип и на тази висота за нея няма да са оригиналност, оповестяват от пресслужбата на съда.

Председателят на Апелативния съд Ванухи Аракелян приветства с " Добре пристигнала “ Колева като един от най-младите съдии в колектива, само че към този момент прочут със своята отлична работа. Председателят на Наказателното поделение Янко Янков посочи одобрения й професионализъм и й даде обещание голям брой тежки и виновни каузи отсега нататък.  

Съдия Колева е приключила Право в СУ " Св. Климент Охридски “ през 1996 година Има образователно-квалификационна степен " Магистър по Международни връзки – Право на Европейски Съюз " от Софийския университет и Университетско уверение за специализация от Университета на Лотарингия и Университета на Страсбург. 

Професионалния си път стартира като юрист при Областния шеф на област Варна. От 1998 година е углавен арбитър – първо в Районния, по-късно в Окръжния съд. От 2015 година до момента бе командирована в Апелативния съд. На 10 март Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет я увеличи в служба " арбитър “ в Апелативен съд - Варна.

Светослава Колева е контактна точка на Европейската правосъдна мрежа по наказателноправни въпроси и член на Националната правосъдна мрежа за интернационално съдействие по наказателни каузи в Република България за апелативен регион Варна. Това я прави деен медиатор за улеснение на директната връзка сред правосъдните органи на страните-членки на Европейски Съюз за дейно правораздаване в региона на трансграничната престъпноност.

Съдия Светослава Колева владее в друга степен британски, съветски и немски език.

Омъжена е и има наследник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР