Светослав Тодоров говори пред Тема: Спорт за предстоящия двубой с

...
Светослав Тодоров говори пред Тема: Спорт за предстоящия двубой с
Коментари Харесай

Светослав Тодоров: Това е просто поредният мач за мен

Светослав Тодоров приказва пред " Тема: Спорт " за идния дуел с Левски в шампионата за Купата на България. Мнението на наставника:

Светльо, слушах по малкия екран анонс на мача ви с Левски и Ботев беше показан като " приятната изненада на Втора лига ". С какво изненадвате хората? Защо ви дефинират по този метод?

- Хората би трябвало да кажат. Може би тъй като желаеме всичко да е на професионално равнище и да вървим нагоре.

За много хора беше изненада, че този клуб те предложения и ти одобри. Как се стигна до това да поемеш Ботев?

- Обади ми се Стоян Диков (б.р. - дълготраен играч и спонсор на Ботев, в този момент вицепрезидент на клуба) и ме предложения. Ние се познаваме от две години. Но не от терена. Случайно се запознахме в един ресторант в Бургас. От дума на дума се разговорихме за футбол и от този момент поддържахме връзка. В един миг ми се обади, изясни ми какво желаят да създадат в Ботев и ме предложения да бъда потребен с каквото мога и да осъществя това, което желая. Срещнахме се и с кмета, споделиха ми и какво желаят да създадат със стадиона. В момента се довършва едно изкуствено игрище. Ръководството желае да развива клуба и да върви напред, което за мен беше задоволително да се съглася да поема Ботев. Аз като млад треньор получавам опцията да осъществя своите хрумвания и визии за футбола.

Цялата спортно-техническа власт ли е твоя?

- Да. Вече финансовата част си е работа на управлението и каквото са дали обещание - е налице. Конкретно сложени цели от управлението нямаме. Но аз желая тимът да играе със самочувствие, да е тактически и физически квалифициран и всички да се преценяват с него. Моята персонална цел е да играем бараж за влизане в елита.

Колко индивида си взел през лятото и каква е междинната възраст на тима?

- Седем-осем играчи да съм взел най-вече. Предимно млади момчета са събрани в тима. Напуснаха ни двама, освободихме и някои по-опитни играчи. Може би на към 30 % сме обновили състава.

Доколко беше мъчно да правиш селекция във Втора лига?

- Не е елементарно, само че пък съвсем всички, които желаех - одобриха, единствено двама ми отхвърлиха.

Как стои въпросът с организацията в клуба? Преди броени пуснахте и формален уебсайт...

- Организацията е на равнище във всяко отношение. Идеята със уеб страницата беше моя - като някаква стъпка за развиването на тима. Лека-полека нещата се получават.

Имаш стоманени правила за подготвителния развой, хранителния режим и всички други елементи в това отношение. Как се оправя управлението, тъй като това изисква в допълнение финансиране?

- На всичко би трябвало да се обърне внимание. Каквото могат - стараят се да бъде наред. Според опциите ни, за България сме доста добре като условия за възобновяване и хранене.

Колко часа е работният ден на играчите при теб?

- Идват към 9 и половина и си потеглят към един и половина-два следобяд. Всеки си има самостоятелна стратегия, по която да работи след подготовка, в свободното време. Всеки състезател има неща, които би трябвало да развива. Личната отговорност е най-важното нещо.

Трудно ли ти беше да промениш мисленето на футболистите? Най-вече откъм режим на хранене, имаше ли кисели физиономии?

- Трудно е. Някои одобряват нещата с готовност, други не толкоз. Бяхме на лагер първоначално, откакто пристигнах, и там хранителният режим беше под надзор. И след края към този момент си пролича, че има резултати и футболистите се усещат по-добре. Казах им, че с смяна на режима и подготовката всичко ще е по-добре. И на мачовете се вижда към този момент, че разликата е налице. Който желае да се развива, би трябвало да се трансформира. Който не желае... Той, като види, че другите вървят нагоре, желае или не желае, и той ще тръгне да се трансформира. Без ограничения и самоконтрол обаче няма по какъв начин да стане.

Какво ще кажеш за мача с Левски?

- Супер е, че ще играем с Левски.

 Светослав Тодоров: ЦСКА е най-хубавият тим в елита
Тоди: ЦСКА е най-хубавият тим в елита

" Те ще станат първенци "

Вълнуват ли се момчетата, че ще играят против известни футболисти, които гледат по малкия екран?

- Нормално е да има доза неспокойствие. Но това е следващият мач (смее се). Това на смешка. Има си неспокойствие и се надявам да стане прекрасен дуел, като зарадваме хората на стадиона. Доста хора от Гълъбово споделят, че ще дойдат, тъй че несъмнено има интерес в града.

Идват ли хора и на тренировките на тима?

- В интерес на истината - да, идват. Има хора, на които им е забавно.

Кои тимове съгласно теб са любимци за промоция от Втора лига?

- Не мисля, че мога да отлича някой. Силите са много изравнени и не привилегировам никого.

Каква е обстановката със съдийството?

- Тази тематика избирам да не я разясня. Има си управление, което да се занимава с реферите, както и наблюдаващи, шефове на съдийството... Не е моя работа да приказвам.

Може ли към този момент някогашният ти тим ЦСКА да стане първенец?

- Естествено, имат най-хубавия тим в Първа лига. Но ще е доста оспорвано.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР