Светослав С., ритнал жена в берлинското метро, бе осъден на

...
Светослав С., ритнал жена в берлинското метро, бе осъден на
Коментари Харесай

3 години затвор за агресора от берлинското метро

Светослав С., ритнал жена в берлинското метро, бе наказан на съвсем три години затвор. Преди да бъде произнесена присъдата, правосъдният психиатър разгласи, че българинът следва да бъде обсъждан като умствено изостанал.

Българският жител Светослав С., който през октомври 2016 ритна брутално жена по стълбите на берлинското метро, бе наказан на две години и единадесет месеца затвор.

Малко преди произнасянето на присъдата прокуратурата изиска три години и девет месеца затвор.

На днешния, четвърти ден от процеса против Светослав С. станаха известни и елементи от правосъдната психиатрична експертиза.

Наркотици, мозъчни контузии и още

Според психиатъра, направил прегледите, подсъдимият страда от психологично разстройство.

По време на диалозите Светослав С. се държал благо, съвсем раболепно, плакал доста и изпитвал огромна виновност. Той бил подложен и на тест за просветеност, в следствие от който станало ясно, че неговият коефициент на просветеност е едвам 67.

В тази връзка няколко немски медии прецизират, че хората с равнище на просветеност под 70 страдат от умствена назадничавост.

Същото твърди и самият психиатър, провел прегледите: по неговите думи, човек с подобен коефициент на просветеност следва да бъде обсъждан като умствено изостанал.

В експертизата се споделя още, че през 2008 година Светослав С. е претърпял злополука в Полша, при която получил тежки пострадвания на главата.

Поради провокираните тогава мозъчни контузии той и до през днешния ден не бил в положение да управлява страстите си.

От прегледа станало също ясно, че е употребявал хашиш още на 13-годишна възраст, а на 14 - и кокаин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР