Светослав Пинтев Коронавирусът промени напълно планетата ни само за няколко

...
Светослав Пинтев Коронавирусът промени напълно планетата ни само за няколко
Коментари Харесай

Тамплиери, коронавирус и прокурори не могат да помръднат БПЦ

Светослав Пинтев

Коронавирусът промени изцяло планетата ни единствено за няколко седмици, обърна я с хастара нагоре, както евентуално към този момент сте забелязали.
Превърна я в едно

настръхнало от смут кълбо

…В изключително състояние, несъмнено.
Само едно сакрално нещо не се помръдна на Земята, стои като канара против болестта, приемайки я с доброта и религия. Това е Българската православна черква, която твърдо е решила да не трансформира нищо, на инат на ковид, на папата римски, който е като пандизчия във Ватикана, на Гръцката православна черква, на Вселенския патриарх, на затварянето на храмовете от мюсюлмани, будисти, индуисти, сигкхи, даоисти, мормони, шушони, каквито се сетиш, та чак до Църквата на огромното спагетно страшилище и тази, която счита за господ не различен, а Диего Армандо Марадона.

Всяка религия към този момент се проповядва онлайн

Това обаче са лигавщини за нашите йерарси.
Руската черква също като нашата се държи бодро, дори са извадили мощите на някакъв светец, да съберат вярващите. Може би, тъй като в най-хубавите обичаи на институцията известно като ЧК, Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и ФСБ, което Сталин натоварва преди време с възобновяване на на практика унищожената Руска православна черква, преразходът на хора в никакъв случай не е бил проблем, в противен случай, той е бил значимо изискване, с цел да върви работата стремително. Традиция, която естествено минава и в по-малкия брат - българската Държавна сигурност, която има някаква

мистична връзка с Църквата ни

Не знам тъкмо каква.
Сам Вселенският патриарх изиска в сряда от църквите по света да спрат богослуженията и всички други свещенодействия до края на март ".
БПЦ, имам вяра, ще отстоява тезата си: " Светите Тайни не могат да бъдат преносители на болест или каквато и да е болест ".
Неочаквано пловдивският митрополит Николай прояви здрав разсъдък и освободи християните от епархията си от задължението да участват на богослуженията, единствен от владиките.
В послание, оповестено на уеб страницата на пловдивската епархия, Николай прикани най-възрастните миряни да не вървят на черква, а пристигналите в храма да съблюдават откритата от здравните управляващи отдалеченост един от различен.
" Щом кесарят, т.е. светската власт, споделя хората да не се струпват на едно място, щом лекарите споделят хората да не се струпват в голям брой на едно място, то ние би трябвало да ги послушаме ", написа Николай. Той прибавя, че никой, който желае да иде в църквата, няма да бъде върнат.
Но това не стопира чувството ми, че Средновековието се завръща по някакъв самобитен метод. Може би ми хрумват сходни идиотщини, тъй като Извънредното състояние в България беше оповестено на петък, 13-ти, композиция, която се счита за съдбовна. Има дори теоретичен термин за ужаса пред този ден –

Параскевидекатриафобия

Злокобната дата е с дълга история.
Писал съм най-малко 20 пъти, че всичко потегля от оня петък, 13 октомври 1307 година, когато по заповед на френския крал Филип IV, именуван Хубави, и папа Климент V е окован Жак дьо Моле, Велик магистър на всемогъщия до този миг Орден на тамплиерите, както и съвсем всички рицари от братството във Франция. Подложени на брутални изтезания, те несъмнено, създали признания по обвиняванията в разкол, содомия, връзки със змията Кунадилини, която почитали, като се целували на странни места, и какво ли още не. Великият магистър и почитателите му били изгорени на клада на остров в Сена, другите екзекутирани по-късно.

Но тамплиерите отново са тук

Вярно, по описания към този момент способ на Бащата на народите, те са някогашни офицери от службите, само че това е ситуацията.
Родните рицари тамплиери на Йерусалим сезираха основния прокурор Иван Гешев против клирици от БПЦ поради COVID-19. Може би, тъй като към този момент не се опасяват от клади. 
Генерал-майор (о.р.) проф. Румен Ралчев Велик Приор на Велик Приорат България написа: 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР