Светослав Козалиев и Калин Кънчев, двама от най-опитните тенис аматьори

...
Светослав Козалиев и Калин Кънчев, двама от най-опитните тенис аматьори
Коментари Харесай

Започват полуфиналите на първия ИТЛ Мастърс 1000 за годината


Светослав Козалиев и Калин Кънчев, двама от най-опитните тенис дилетанти от София, се изправят един против различен в петък от 20:00 часа в първия полуфинал на Sofia Lotto Masters 1000, проведен от Интерактив тенис. Срещата ще се играе на Централния корт на Националния тенис център при условия, оптимално близки до професионалните – със арбитър на стол, чисто нови топки и във формат 2 от 3 сета.

Светослав Козалиев, който е един от ветераните на ИТЛ, победи на четвъртфинала Едиз Батран с 2:0 сета (7:5, 6:1). Батран завоюва купата във втория Мастърс на ИТЛ за 2017-та, само че в този момент не съумя да разгърне капацитета си и отстъпи пред по-добрия Козалиев. Калин Кънчев играе за пръв път в шампионатите на Интерактив тенис и се класира за този стадий на конкуренцията след 2:0 сета (6:2, 6:2) над Трифон Стефанов. „ За мен това е първи шампионат от много време и играя мач за мач, само че се надявам да печеля купата – сподели Кънчев. – Sofia Lotto Masters е проведен чудесно, а форматът на игра е предизвикателство за всички. Записах се за присъединяване, защото в схемата са някои от най-хубавите дилетанти в България и се получиха в действителност положителни мачове. Разчитам на опита си, насъбран през годините, с цел да стигна до финала и да победя. “

Вторият полуфинал ще се играе в събота, от 21 часа, като един против различен ще застанат Радослав Владимиров, който ще защищава купата си от предходната година, и спечелилият от четвъртфинала сред Милен Германов и Асен Георгиев (името му ще стане ясно тази вечер). Финалът е плануван за неделя от 18 часа. Срещите ще се излъчват онлайн във Facebook, а уредниците и домакините от Националния тенис център канят всички другари на тениса да дойдат в Борисовата градина и да поддържат онлайн играчите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР