Светослав Ковачев е сред ранните плодове на дългогодишната работа на

...
Светослав Ковачев е сред ранните плодове на дългогодишната работа на
Коментари Харесай

Голямата надежда на Лудогорец пред Sportal за първите си футболни стъпки и мечтите си

Светослав Ковачев е измежду ранните плодове на дългогодишната работа на академията на Лудогорец. 19-годишният футболист е първият кадър на школата, който получава опция за по-трайна изява в първия тим на " орлите ". В сегашния лагер на отбора в Турция наставникът Димитър Димитров даде опция на младока да стартира като титуляр във всички три инспекции досега и Светльо оправдава доверието на старши треньора. Въпреки огромния си гений младото момче резервира скромността си и не обича да бъде център на внимание. Все отново Ковачев се съгласи да отговори на въпросите на екипа на Sportal TV незабавно след успеха с 2:0 над румънския Университатя.

- Здравей, Светльо, беседваме с теб безусловно минути след края на контролата на Лудогорец с Университатя (Крайова). Победихте с 2:0, а ти игра едно полувреме. Как видя срещата?
- Срещата беше тежка, не бе по никакъв начин елементарно, само че най-важното е, че победихме. Имах опция да отбележа през първата част, само че вратарят избави удара ми

- За Лудогорец следва доста огромен мач - против Милан от Лига Европа. Какво очакваш да се случи?
- Очаквам доста прекрасен мач и Лудогорец да продължи напред.

- Как се чувстваш в първия тим на Лудогорец?
- Чувствам се добре, ситуацията е отлична и всичко е обикновено.

- Кой от по-големите футболисти ти оказва помощ най-вече?
- Най-много ми оказват помощ капитанът Светослв Дяков и Георги Терзиев. Съветват ме да упражнявам крепко и в никакъв случай да не се отхвърлям.

- Започваш да играеш футбол в село Милковица. Разкажи ни какво съставлява тимът там.
- Отборът беше мъничък и непретенциозен, само че всичко беше обикновено. Теренът беше прекрасен и тренирахме всеки ден. Имаше всички нужни условия да се развиваме.

- Kак се стигна до прекосяването ти в школата на Лудогорец? Кой те видя и кой ти предложи да дойдеш в отбора?
- Доколкото знам скаутът Пламен Гетов ме е забелязал и е изискал да ме вземат в тима, само че не знам по кое време тъкмо и в кои срещи ме е гледал. Това се случи през 2011-а септември месец. Нямах безусловно никакви съмнения и одобрих незабавно предлагането.

 Лудогорец - Ботошани 2:0 @@@

- Помниш ли първия си мач за мъжете на Лудогорец?
- Да, помня го несъмнено. Беше един другарски мач против Цървена звезда. Влязох като запаса и се почувствах доста щастлив от първите си минути на терена. Бях благополучен, че играя за първия тим на Лудогорец.

- Смяташ ли, че към този момент имаш нужното равнище, с цел да се пребориш за титулярно място в първия отбор?
- Това би трябвало да го реши старши треньорът, аз се усещам добре.

- Според теб кои са мощните и слабите страни в играта ти?
- Мисля, че имам добър дрибъл с левия крайник и прекрасен удар също. От друга страна би трябвало да подобря физическата си подготовка и работя в тази тенденция.

- През тази година беше капитан на юношите, които играха за Младежката лига на УЕФА. Отпаднахте от Железничар (Сараево) в последната минута. Какво не ви доближи, с цел да продължите напред?
- Да, доста неприятно се стекоха нещата тогава. В последната минута допуснахме гол и отпаднахме поради него. Мисля, че най-много шансът не ни доближи. Със сигурност бяхме по-добри от тях.

- С националния тим до 19 пък играхте на Европейско състезание предходната година? Как оценяваш представянето ви там?
- Представянето ни мисля, че беше повече от чудесно. Класирахме се на Европейско, което не се бе случвало от много време. В квалификациите играхме против доста мощни противници и ги победихме дори. Не мисля, че изоставаме доста от равнището на най-хубавите тимове на Стария континент.

- В свободното си време какво обичаш да правиш?
- Най-често се събираме с притяели и играем на ФИФА. Аз нормално съм с Манчестър Юнайтед, тъй като бленувам някой ден да играя там.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР