Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева,

...
Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева,
Коментари Харесай

Шефът на БНР получава над 8200 лева - повече от премиера

Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лв., а през юли заплащането му е било малко по-скромно - 7800 лв., оповестява 24 часа. Оказва се, че генералният шеф на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли тази година, на процедура е по-високо заплатен от министър-председателя и президента на България.
Данните бяха предоставени на медията импровизирано от източници от Народното събрание. По закон, гласуван от депутатите, генералният шеф на БНР би трябвало да получава колкото ръководител на комисия. С днешна дата тя е близо 5000 лева Бойко Борисов получава 5900 лева, заплатата на президента надвишава 7600 лева
Според контракта, който Костов подписва със Съвет за електронни медии за възлагане на ръководство на БНР, той има право и на в допълнение месечно заплащане, не по-голямо от 40% от главната му заплата. Тази надбавка си я написа той самият като общоприет шеф. Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник заран за 25% нарастване на заплатите касае и управителния екип, то Светослав Костов ще се радва на заплата от 10 261 лева Шефът на радиото по този начин и не съумя да изясни пред Съвета за електронни медии кой е отговорен за прекъсването на “Хоризонт ” в петък от 6 ч до 11 ч сутринта. Проблем с оптичния кабел, който придвижва данни, е довел до замлъкването на програмата, сподели той през вчерашния ден. На чуването му пред Съвет за електронни медии бяха поканени и представители на Комисията за контролиране на известията (КРС).
“На 11 септември поради голям брой установени от шефа на дирекция “Техника ” проблеми в БНР за обезпечаване на естественото приемане освен на “Хоризонт ”, само че и на другите стратегии, се реши да бъде осъществена профилактика в БНР ”, изясни Костов пред съвета. По думите му планови профилактики се залагат при започване на годината. Проверка посочила, че такива не са правени от години. “И може би всичко това е довело до проблемите. Но е ясно, че има чисто механически проблем ”, посочи Костов. “Има информация за профилактика на предавателите в същия ден на три места на обекти на НУРТС - в Белоградчик, Тръщеник и Ивайловград. Всички материали, които са събрани след инспекцията, предоставихме на прокуратурата ”, сподели шефът на КРС Иван Димитров.
“Дължим промяна - приказваме за прекъсване на сигнала, подаван от БНР към предавателите. Никой не е спирал предавателите ”, добави Константин Тилев, член на КРС. “Как по този начин се случи, че един вътрешен за радиото човек на 70-ия ден от своето ръководство провокира митинг не защо да е, не за заплати, а за отбрана свободата на словото ", попита председателката на Съвет за електронни медии София Владимирова. “Значи остава мистерия кой взе решението за невижданото прекъсване на стратегия “Хоризонт ”, сподели тя.
Съвет за електронни медии ще показа своето мнение за прекъсването на “Хоризонт ” най-вероятно в сряда, а през вчерашния ден прати отговор на прокуратурата, която в края на предходната седмица изиска инспекция от съвета в период от три дни. Заместник-главният прокурор Иван Гешев увери, че до края на седмицата ще има резултати. От през вчерашния ден сутринта “Хоризонт ” има и нов краткотрайно изпълняваш длъжността програмен шеф - дългогодишният сътрудник на БНР в Скопие Мартин Минков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР