Светослав АТАДЖАНОВСкоро канонадата на оръжията в Украйна ще заглъхне. Но

...
Светослав АТАДЖАНОВСкоро канонадата на оръжията в Украйна ще заглъхне. Но
Коментари Харесай

Отново за маските

Светослав АТАДЖАНОВ

Скоро канонадата на оръжията в Украйна ще заглъхне. Но под нейното прикритие властниците ни не престават да упорстват като непрекъсната мярка за най-видното и психически афиширано рабско послушание - носенето на медицински маски без съществуване на епидемиологична конюнктура. От 1 април се огледайте за робите измежду нас...
Ако се замислим, осъзнаваме, че съществува известно двусмислие в потреблението на маските. Проблемът с предаването на болестта е един при изхода и различен при входа: инфектиран човек изхвърля вируса, а здравият човек вдишва вируса. Но в случай че маските не блокират изцяло притока на вируси (както е доказано), тогава те не блокират и изхвърлянето им. Маските не са еднопосочен клапан. Същите модели на въздушния поток " в " се отразяват в моделите на въздушния поток " на открито ". Да, тези модели са разнообразни при маскираните хора по отношение на демаскираните, само че явно те не стопират поглъщането на вирусни частици; затова те не стопират предаването. Явни са несъгласията и провокациите към здравия разсъдък. Изглежда, че маските, блокирайки най-малко някои изхвърлени от нас капчици, би трябвало да оказват помощ, най-малко малко. И, несъмнено, те блокират част от вирусите. Но доказателствата сочат, че това не предотвратява инфекцията. Това е резултатът от просторно датско научно проучване.
Но има и други аргументи да се отхвърли задължителността на маската. Насипните всеобщи маски, които изобщо не защищават, костват към 50 ст. всяка. Заобикаляме и терзанието, че маските ни карат да дишаме личния си въглероден диоксид. Помислете за следните въпроси, които рядко или в никакъв случай не се разискват:
1. Настоящата политика за маски е ирационална. Ето доказателството: попитайте тези на власт: " Какви са обективните критерии, по които решаваме по кое време да спрем да пожелаваме маски? " Ще получите мънкащи отговори: " Докато наподобява вярно ", " до момента в който инфекциите спаднат ", " когато множеството хора са имунизирани ", " когато сме уверени... " и така нататък Но това са ирационални отговори. Една научна, здравна експертиза би трябвало да има

количествено справедливи критерии

по които се подхващат дейности. Това не е безразсъдно искане. Но нашите управляващи наподобява не се интересуват от това. По създание те ни споделят: " Ще поддържаме политиката си за маски, доколкото е допустимо по човечен метод ".
2. Маските са дехуманизиращи. Най-личният, най-интимният аспект на нашата обществена персона е нашето лице. Всички сме забелязали какъв брой е мъчно да се взаимодейства с другите, изключително с непознати, зад маска. Устата и долната част на лицето предават толкоз доста неизказана информация за това кои сме, какво мислим и по какъв начин се усещаме.
3. Маските за деца са форма на корист. Това е задоволително неприятно за възрастните, само че помислете за резултата върху младежите и децата, които към момента се учат по какъв начин да взаимодействат с другите и по какъв начин да осмислят всички междуличностни взаимоотношения. Ужасно малтретиране на деца е да ги караш да носят маски, изключително като се имат поради данните, които демонстрират, че те са изложени на извънредно невисок риск, както за заболяване, по този начин и за предаване на зараза. Помислете за 5-, или 6-годишно дете, което към този момент една година носи маска, та това е забележителна част от живота му и не може да няма нездравословно влияние.
4. Маските са грозни. Какво ви харесва, хората като цяло са загрижени за външния си тип. А маските - всички маски - са напряко грозни.
5. Маските съставляват безсмислено съблюдаване на предписание на властта. Затова политици на всички равнища са на практика лишени от доверие.
6. Маските символизират религия в една машинация. В началото на пандемията ни беше казано, че заключванията, маските, самокарантината и така нататък ще бъдат единствено за две седмици. След 14 дни вирусът преставал да се предава и всички ние ще можем да обновим живота си. Но, несъмнено, това не се случи. " Хората нарушаваха карантината ", ни споделиха. " Не всички са с маски! " И по този начин двете седмици станаха месец, станаха шест месеца, станаха година, станаха две години. И по този начин, незнайно докога.
7. Задължителното носене на маски е политика на принуждение. Тя ви принуждава да носите маска, даже когато се чувствате добре.

Защо е това?

Защото можете да бъдете " асимптоматичен пропагандатор ". Може да се разболеете и даже да не го знаете. Всъщност е по-лошо от това: Предполагаме, че сте болен, и по тази причина ви принуждаваме да носите маска. Политиката е: да приемем, че сте заболели, и за това ще действате по разпоредения метод. Това е патологично. Те се опасяват да провалят наклонността, или да бъдат първите, които отхвърлят заповедта. Всеки работи на правилото " от нерешителност ", което значи, че на процедура нищо не се трансформира. " Ще отхвърля нареждането, в случай че го извършите вие ", " Не, вие първи ". И по този начин нататък, кръг в кръг.
9. Носенето на маски стана паметно. Неразумно е или най-малко хиперпараноично да се изисква всеки да носи маски. Не ни е разрешено да желаеме доказателства, нямаме право да разпитваме управляващите по този въпрос, нямаме право да оказваме напън върху държавните управления си, СЗО и органите, които ни го постановат. Това е фетиш - подчинявайте се, не се съмнявайте, не предизвиквайте, не мислете сами.
И по този начин, за какво го вършат? Разбира се, че може да има някаква дребна аргументация за поощряване на всеобщото потребление на маски, само че за какво отиват до прекаленост и издават противоречащи си разпоредби? Наистина ли са толкоз загрижени за нашето благоденствие?

Или има скрити претекстове?

Изглежда, че те се любуват на опцията да се наложат над популацията, да го изплашат и държат в послушание и дейно да подтиснат самостоятелната мисъл, самостоятелната еднаквост и персона. Маските в действителност имат стаден и обезличаващ резултат: Хората губят своята характерност в маски. Те се трансформират в безсмислени жители, анонимни консуматори, безлики човекоподобни. По някакъв метод тези, които постановат разпоредбите, се любуват на тази концепция.
В последна сметка получаваме нещо като изкривена версия на новите облекла на царя. В приказката той се разхожда гол, и все пак всичките му жители настояват, че харесват новите му облекла. Само едно дете е готово да каже истината, която е толкоз очевидна...
По материали от интернет

Фейсбук
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР