Светофарната уредба на Околовръстния път на Пловдив посока Марково от

...
Светофарната уредба на Околовръстния път на Пловдив посока Марково от
Коментари Харесай

Дефектен светофар на Околовръстното отново причина за задръствания и опасни маневри на шофьори

Светофарната уредба на Околовръстния път на Пловдив посока Марково от дни не работи в редовност и става причина за тапи в пиковите часове. За да се включат в придвижването по шосето, водачите подхващат рискови маневри и е въпрос на време да се провокира случай, алармира четец на TrafficNews .
Прочетете още
По думите на постоянно употребяващи маршрута ограничения и досега не са били предприемани – нито светофарът е поправен, нито се обезпечава регулировчик на придвижването. Но до момента в който досега следствията се показват главно в тапи, трафик оставен на самотек може да аргументи ПТП-та, притесняват се пловдивчани.

 „ Още по-изнервящо бе, че видях на 500 м. от проблематичното кръстовище да има две патрулки (малко по-навътре в града), да " контролират " входящия трафик, т.е. да глобят някой. През проблематичното кръстовище мина друга патрулка, излизаща от Марково, само че не спря да контролира и обезопаси трафика. Имаме три патрулки и нито една не подхваща ограничения да предотврати злополука в този претрупан час и път “, написа читателят ни, който добавя, че е учуден от „ безспорното безхаберие “ на виновните институции.

Медията ни се свърза с Община „ Родопи “, от кое място разясниха, че са осведомени с проблема от сигнали на жители. Кметът Павел Михайлов съобщи, че няколко дни поред от компанията, наета да поддържа светофарната уредба, били посещавали мястото. Остава обаче неразбираемо къде се корени казусът и за какво към момента не е отхвърлен. Михайлов отхвърли да даде планирани периоди по кое време светофарът ще заработи в норма.

Припомняме, че същата уредба не един път е ставала причина за колосални тапи. Преди година тя работеше в нередовност в продължение на седмица, а от компанията, виновна за поддръжката, съзряха опит за бойкот.

От ОКТ-Пловдив пък обявиха, че, въпреки да не попада в техните отговорности,  неколкократно са съдействали на Община „ Родопи “, с цел да бъде ремонтиран светофарът. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР