Светлозар Николов (в средата) покри норматив за Световното първенство на

...
Светлозар Николов (в средата) покри норматив за Световното първенство на
Коментари Харесай

Светлозар Николов с норматив за Световното по плуване

Светлозар Николов (в средата) покри норматив за Световното състезание на дребен басейн в Китай през декември, тръгвайки с летящ старт на шампионат " Бриз " в Бургас, проведен от едноименния клуб. 18-годишният гений на Спринт (Пд) го направи на 400 м съчетано, до момента в който треньорът му Ботко Трендафилов е на Младежките олимпийски игри, а съотборничката му Диана Петкова стана шеста.

В новия басейн “Парк Арена “ Заро плува за 4:16,38 мин. Нормативът одобрен от БФПС с решение на Управителния съвет в края на септември е 4:16,69 мин.

Силно време на 200 м бруст даде 16-годишният Здравко Баблаков от Боляри, Велико Търново (на долната фотография в дясно), който сграбчи купата с 2:15,11 мин.

В четвъртото издание на шампионат " Бриз " плувците са 667. В конкуренцията, провеждаща се със съдействието на Община Бургас и БФПС, са показани девет народи - България, Англия, Египет, Латвия, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция и Хърватия. Сред тимовете прави усещане Ал Ахли (Египет), който е най-големият в Африка. Пет пъти е печелил Световните игри за спортни клубове.

Присъствието на двама делегати на ЛЕН (Европейска лига по плуване) и на двама интернационалните съдии са отзив за мащабността и престижа на шампионата, открит от кмета на Бургас Димитър Николов. Сред формалните посетители бяха и заместник-министърът на спорта доцент Стоян Андонов, заместник-ректорът на НСА Николай Изов, международният първенец по плуване в открити води Петър Стойчев, заместник-кметовете на община Бургас Красимир Стойчев и доктор Лорис Мануелян.
Хип-хоп изпълнителката Сантра подгря многочислената аудитория на плувния комплекс.
Василен Димитров , bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР