Светлозар Николов покри норматив за участие на Световното първенство по

...
Светлозар Николов покри норматив за участие на Световното първенство по
Коментари Харесай

Светлозар Николов покри норматив за Световното в 25-метров басейн

Светлозар Николов покри норматив за присъединяване на Световното състезание по плуване в 25-метров басейн в Китай на четвъртия интернационален шампионат за купа " Бриз ", който се организира на спортния комплекс " Парк Арена " в Бургас. В конкуренцията участваха 667 състезатели от 9 страни - България, Египет, Англия, Латвия, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция и Хърватия.

Николов заслужи квота за шампионата на планетата на 400 метра съчетано плуване с време 4:16.38 минути, което е с малко повече от три десети под норматива на Българската федерация по плувни спортове от 4:16.69 секунди.

Най-добри резултати от таблицата на ФИНА за всички националности реализираха Петър Божилов при мъжете на 800 метра свободен жанр със 7:55.06 минути и 813 точки и Габриела Георгиева от " Дамини ЛВ " при дамите със 752 точки за достижението си на 200 метра тил от 2:11.10 минути, с което се приближи до норматива за Световното състезание в Китай от 2:10.33 минути.

Георгиева вче общо четири трофеи - на 50, 100 и 200 метра тил и на 400 метра свободен жанр.

Организаторите раздадоха парични и предметни награди и на най-хубавите трима българи при дамите и мъжете, както и на най-хубавите състезатели във всяка възрастова група.

Ваучер за СПА-уикенд за двама заслужи най-бързият българин на 100 метра свободен жанр Тодор Тодоров от плувен клуб " Черноморец ". Той приключи втори с 52.36 секунди, а победител стана хърватинът Адрия Петкович с 51.05 секунди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР