Светлозар Дончев е 48-годишен самотен баща на две деца и

...
Светлозар Дончев е 48-годишен самотен баща на две деца и
Коментари Харесай

Зов за помощ: Тежко болен самотен баща се нуждае спешно от средства, за да избегне ампутация на краката си

Светлозар Дончев е 48-годишен уединен татко на две деца и е един от дребното хора с заболяването на Бюргер (Buerger's Disease) в България.

Той отключва болестта през 2019 година, след тежък за него и децата му бракоразвод. Въпреки че диагнозата му е доказана от трима самостоятелни, лекари и Светлозар научава, че поради заболяването си може да се наложи да му ампутират краката, той не стопира да има вяра и да се бори за личния си живот и този на двете си малолетни деца, за които самичък се грижи след развода.



Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и непрекъсната работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца. Болестта обаче го прави не работоспособен и проблемите му стартират да се задълбочават. Светлозар изпада в неспособност самичък да си купи скъпоструващите лекарства за своето лекуване, както и да покрива всички свои ежедневни разноски - наем на жилището, храна и облекла на децата си. И тъкмо когато всичко наподобява безнадеждно, приятелите на Светльо демонстрират състрадание и взаимност и провеждат няколко дарителски акции, посредством които се събират средства за скъпоструващите лекарства, които за жалост не се покриват от НЗОК. Въпреки големите старания на всички обаче, в последната седмица положението на Светльо внезапно се утежни и той е признат по неотложност в МБАЛ „ Света София “. Лекарите му оповестяват, че незабавно би трябвало да бъде опериран и да му бъдат ампутирани три пръска от краката, с цел да може да се спре разпространяването на болестта и с цел да се избегне следваща ампутация на краката му.За интервенцията на Светлозар, за превръзки, болкоуспокояващи, за медикаментите и предстоя му в МБАЛ „ Света София “ са нужни 7000 лева, средства с които той и фамилията му не разполагат и които не се поемат от НЗОК. Състоянието на Светльо е извънредно тежко и лекарите се борят да спасят краката му от ампутация. Именно за това приятелите на Светльо се обръщат още веднъж с молба към всички хора с положителни сърца и приканват за помощ, поддръжка, взаимност и съпричастност към него и двете му деца. Те приканват всеки, който и с каквото може да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към естествения си живот, работата и грижата за двете си деца.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар да оздравее, е:IBAN: BG26SOMB91301036661102BIC: SOMBBGSFТитуляр: Светлозар Николов ДончевRevolut: @svetloehp Телефон за връзка със Светлозар е: 0877717471.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР