Светлинното шоу на Аладжа манастир започва от 2 юни и

...
Светлинното шоу на Аладжа манастир започва от 2 юни и
Коментари Харесай

Светлинното шоу на Аладжа манастир вече ще се провежда в неделя

 Светлинното шоу на Аладжа манастир стартира от 2 юни и към този момент ще се организира в неделя. Това заяви Валери Кинов, организатор на музея и на монумент на културата Аладжа манастир край Варна, за радио " Фокус ".  " Сменяме единствено закрепения ден – предходната година беше единствено в събота. Тази година ще го вършим в неделя по избор на нашите сътрудници от туроператорските компании “, сподели още Кинов.

Той изясни, че Аладжа манастир си остава една от водещите исторически дестинации в региона, само че би трябвало да се работи повече за нейното разпространение и измежду туристи, които идват във Варна на отмора, а не за визити на културните обекти. По думите му, през предходната година близо 80 хиляди души са посетили историческия обект.

" Не съм експерт, с цел да предвиждам, само че слушам в изявленията на експерти от туристическия отрасъл, че с 20% по-малко са записванията. Така ли е, или не е по този начин, не знам. Но не виждам огромен напор. Макар, че към момента сме първоначално – туристическия поток по-масово стартира да се демонстрира при започване на юни. Информацията ми е, че по-голяма част от групите ще дойдат в края на този месец и началото на юни “, съобщи уредникът.

В края на месец април Аладжа манастир беше включен в листата на 100-те национални туристически обекта, което може да докара до нарастване в броя на туристите. " Аладжа манастир е водеща дестинация като част от културно-историческото завещание на България, част от този културно-исторически туризъм, само че мисля, че доста повече би трябвало да се желае и да се обърне внимание от страна на туроператорските компании “, сподели още Валери Кинов. Той добави, че манастирът работи с разнообразни компании, които даже водят групи туристи от околните градове като Бургас, само че има потребност по-голяма интензивност от страна на курортните комплекси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР