Светлините на коледното дърво в град Павликени запалиха заедно кметът

...
Светлините на коледното дърво в град Павликени запалиха заедно кметът
Коментари Харесай

Изявените деца на Павликени и кметът инж. Емануил Манолов запалиха светлините на коледното дърво

Светлините на коледното дърво в град Павликени възпламениха дружно кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов и изявени възпитаници, постигнали високи триумфи в образователната и извънкласна активност, които почтено показват Павликени на олимпиади и надпревари. Продължава традицията по покана на кмета отличниците на града да вземат участие в тържеството. Тази година това са Деница Прокопиева от VII A клас на ОУ „ Св. Климент Охридски ”, Ирена Асенова от XI Б клас на СУ „ Бачо Киро ” и Тодор Иванов от IX А клас на ПГАТ „ Цанко Церковски ”.

За да се насладят на коледния концерт, на площад „ Свобода “ се събраха стотици павликенчани. За тях пяха сформира от всички детски градини и учебни заведения в града – ДГ „ Осми март “ показаха „ Танц на пингвините ”, ДГ „ Слънце ” демонстрираха танца „ Коледно въодушевление ”. На сцената излязоха също коледарите от ДГ „ Вяра, Надежда, Любов ”. Вокалните групи „ Училищни звезди ” при ОУ „ Св. Климент Охридски ” с началник Виолета Петрова и „ Магия ” при СУ „ Бачо Киро ” с началник Боряна Върбанова показаха своя репертоар.

По традиция в коледния концерт вземат участие и лауреатите от Националния конкурс за млади реализатори на известна ария с интернационално присъединяване „ Нека да е лято! ”. Носителят на Наградата на кмета Ани Попкръстева от школа „ Румина “ Велико Търново и носителят на Гран при Симона Захариева от “Upstream Voices ” Севлиево поздравиха павликенчани.

На сцената излязоха и Дядо Коледа и Снежанка, а коледари насочиха благопожелания за 2018-а година.

„ След броени дни целият християнски свят ще означи раждането на своя Спасител. Ражда се Бог, който изкупва виновността ни и ни показва пътя към смирението и добродетелта. Ражда се и нашият пример за положително и лошо; за свещено и нечисто; за заслужено и неверно. Коледа е времето да се сетим за тези полезности и да се стремим към нтях във всеки ден от своя живот. И по този начин духът на Коледа ще е жив в обществото ни всеки ден! “, сподели в приветствието си кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов.

Тържеството приключи с национални хора от Клуб „ Люти чушлета ” с ръководители доктор Анелия Данчева и Никола Личев.
 i-1  i-2  i-3
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР