Светлината на Светлата Седмица ни води към Петдесетница - момента,

...
Светлината на Светлата Седмица ни води към Петдесетница - момента,
Коментари Харесай

Отец Сава Кокудев: Изпитанията на времето, в което живеем, ни правят по-силни

" Светлината на Светлата Седмица ни води към Петдесетница - момента, в който Светият дух слиза върху нас и имаме вяра, че с това слизане светлината на духа се е заселила в самите нас и ни води на високо, само че и на надълбоко ".
Това показа пред БНР отец Сава Кокудев от Столичния храм " Света София ".


Според него тестванията на времето, в което живеем, ни вършат по-силни и ни карат да не губим оптимизма и вярата си, че по-доброто следва.


Пандемията и войната изявиха някои дълбоки проблеми, настанили се трайно в публичния живот през годините като отчуждението, да вземем за пример. Войната, в която сега водят война два православни народа, ни сподели, че нацията е идолът. Показа ни още, че в актуалния консуматорски свят отчуждението ни е още по-голямо, а ние сме призовани да бъдем братя и сестри един с различен, споделя още отец Сава в предаването " 12+4 ".
 
За него надълбоко в сърцата си българинът е съчувствен човек. И това проличава и от акциите, проведени от хората за подкрепяне на потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия от февруари тази година.


Според него сега църквата последователно се отваря към хората след години на отчуждение по време на комунистическия режим. Обществото с дребни крачки също стартира да израства и да търси очакване и помощ от църквата, само че към момента ни би трябвало време за създаване на взаимното доверие сред духовниците и хората, споделя отец Сава.

Той счита, че чудесата са към нас и би трябвало да имаме вяра в тях, само че би трябвало да се научим и да гледаме вътре в себе си, и да се научим да ценим дребните неща в живота, и да се радваме на всеки ден от него.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР