Светлината е много важна през есенно-зимния период. Количеството светлина, която

...
Светлината е много важна през есенно-зимния период. Количеството светлина, която
Коментари Харесай

Ето как да се грижим за стайните растения през зимата

Светлината е доста значима през есенно-зимния интервал. Количеството светлина, която доближава до пространствата, от време на време е по-малко и може да бъде незадоволително за доста стайни растения. Това предизвиква окапване на листата, а от време на време даже цялото растение умира.

За да осигурите на растенията допустимо най-вече светлина, поставете ги покрай прозореца. Нека се опитаме и да пуснем колкото се може повече светлина в стаите – не закривайте прозорците с завеси денем.

Температура та компенсира неналичието на светлина през есенно-зимния интервал. Температурата на въздуха в пространствата с растения би трябвало да се намали. Най-добре е през този сезон да преместите растенията в по-хладни пространства.

Растенията се нуждаят от по-малко вода през този сезон. Излишното поливане може да навреди повече от нейния недостиг, тъй че би трябвало да бъде лимитирано. Поливането през този интервал е, с цел да се предотврати изсъхването на растенията. Обикновено поливаме растенията един път на две седмици, единствено когато почвата е суха, колкото по-ниска е температурата, толкоз по-рядко поливаме растенията.

Влажноста на въздуха по време на отоплителния е доста ниска и несъответствуваща за растенията. За да го увеличите, можете да употребявате електрически овлажнители за въздух, да окачите контейнери, цялостни с вода на радиатори или даже да поставите мокри кърпи върху тях. Добра концепция е да поставите саксии с растения върху поставки, цялостни с дребни камъчета, да налеете вода в стойките, която посредством изпаряване ще увеличи влажността на въздуха към растенията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР