Светлин Русев прекрачи Отвъд Маестрото на четката ни напусна на

...
Светлин Русев прекрачи Отвъд Маестрото на четката ни напусна на
Коментари Харесай

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 27 май

Светлин Русев
прекрачи Отвъд
Маестрото на четката ни напусна на 84 години


 04_01

„ Какво и за какво Ванга ме повика, тя си знае, само че още първата ни среща беше съдбовна, що се касае до вярата ми в света Отвъд. ” Тези думи изрече огромният български художник Светлин Русев в последното си изявление за в. „ Труд ” преди няколко месеца. Вчера, точно на Черешова Задушница, Маестрото прекрачи в огромното Отвъд.

Премиерът Бойко Борисов в Хърватия:
Това са нашите Балкани,
би трябвало ни единение


 05_03

„ Това са нашите Балкани и нашата Европа, по тази причина дружно би трябвало да решим проблемите в района ”. Това сподели през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов след среща с хърватския си сътрудник Андрей Пленкович. Фокус на диалога им беше напредъка по стратегиите на българското председателство, чиято цел е да доведат до доближаване на страните от района на Западните Балкани със страните в Европейски Съюз.

Акция
„ Бира за боклук “ чисти плажа


 02_01-2

Безплатна студена бира събра близо 100 запалянковци да чистят най-дългия плаж по българското Черноморие. Доброволците, за най-малките от които имаше и лимонада, се забавляваха в неповторимата акция “Бира за смет” на брега на Шкорпиловци. Купонът се провежда от младите ротарианци от “Ротаракт-клуб Варна” посредством фейсбук. Само за 2-3 часа бяха събрани над 2 тона отпадъци

Вирусът Нипа – новата Ебола
СЗО го сложи в Топ 10 на най-опасните патогени


 07-01

Рядък, само че извънредно рисков, увреждащ мозъка вирус, за който към момента няма лекуване, провокира суматоха в южната част на Индия през последната седмица, откакто умъртви 11 души. Над тридесет са сложени под карантина или се борят за живота си в локални лечебни заведения. Сред жертвите на патогена, наименуван Нипа, е и здравна сестра.

Швеция тества електрически път
Релса зарежда електрически автомобили в придвижване


 15_01

Първият по рода си електрифициран път в Швеция, който зарежда коли в придвижване, е обещаващ план, който евентуално може да докара до понижаване на високата стойност на електрическите автомобили, съобщи Ройтерс. Финансираният от страната план е наименуван е-път-Арланда и е на стойност 50 млн. крони ($5,82 млн.) Той употребява електрически камион

Зукърбърг не отговори на опасенията на Европа

 зукърбърг

Защо европейските органи за отбрана на персоналните данни не са работили по-рано? – коментар на Ги Верхофстад

Вярвам в любовта и по тази причина ми се случва

 александър сано

Интервю с Александър Сано

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР