Светлана Кузнецова спечели турнира по тенис във Вашингтон (награден фонд

...
Светлана Кузнецова спечели турнира по тенис във Вашингтон (награден фонд
Коментари Харесай

Кузнецова с първа титла от 2016 година след обрат във Вашингтон

Светлана Кузнецова завоюва шампионата по тенис във Вашингтон (награден фонд 250 хиляди долара), откакто обърна Дона Векич с 4:6, 7:6 (7), 6:2. Векич беше на точка от успеха в четири случая във втория сет, само че не съумя да я осъществя.

Двукратната шампионка от Големия шлем Кузнецова печели първа купа от две години насам в шампионат WТА, както и за повторно Citi Оупън в американската столица. В момента намираща се на 128-о място в ранглистата, тя е най-нископоставеният първенец в шампионат на твърди кортове въобще.

#WTAWashingtonDC#CO50
FINAL

Svetlana Kuznetsova (RUS) won her first WTA Title since 2016, beating [7] Donna Vekic (CRO) 46 76(7) 62

(Pic: WTA) pic.twitter.com/yAWCdWh9Sm
— Tennis Update INA (@TennisUpdateINA) August 6, 2018 Два часа и 33 минути й бяха нужни за триумфа, само че след края 33-годишната Кузнецова съобщи, че тенисът постоянно е повече логика на психиката, в сравнение с други качества.

" Най-важното е концентрацията ти на какво равнище е. От това зависи дали ще победиш или ще загубиш. Трябва да призная, че вторият сет беше извънредно под напрежение. Но и при всеки един мач-бол за моята съперничка, аз имах вяра до край в успеха, съобщи Кузнецова, която преди този момент е печелила шампионата през 2014-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР