Светла Дионисиева – SVE: Липсва смисъл в съвременната музикаВ съвременната

...
Светла Дионисиева – SVE: Липсва смисъл в съвременната музикаВ съвременната
Коментари Харесай

Светла Дионисиева – SVE: Липсва смисъл в съвременната музика

Светла Дионисиева – SVE: Липсва смисъл в актуалната музика
В актуалната музика, която ни залива, липсва смисълът. Много ми е мъчно да чувам модерните реализатори, тъй като постоянно при тях липсва симбиозата сред мелодия, смисъл и обръщение. Рядко се случва да ми хареса хем музиката, хем текстът. Искам хората да стартират да вършат по-смислена музика и да стартират да вършат всичко по-смислено, да търсят смисъл във всичко и да не се опияняват от лъскавите опаковки, тъй като това ни е проблем във всяко отношение. Това сподели в изявление за БГНЕС помощник режисьорът Светла Дионисиева-SVE, която преди дни пусна в мрежата първото си авторско парче Like What You See.

„ Заслугата песента да оживее една година, откакто я записах на акустична китара, е на Стефан Вълдобрев. Той е наш фамилен другар. Веднъж беше на посетители при родителите ми в Банкя и тогава взех китарата на брат ми и взех решение да му изпея тази ария. Това му направи усещане и ми сподели, че той не може да се отпусне по този начин пред фамилията си и да пее. Година по-късно ми се обади и ме предложения на среща, на която ми сподели, че към този момент е измислил по какъв начин ще я направи. Стана като магия. Аз изобщо не мислех, че нещо ще се случи с това парче ”, съобщи SVE.

Музиката и текстът са на Светла, а режисьор на клипа е приятелят и сътрудникът й в живота Петър Крумов. Във видеото звездното присъединяване е на Стефан Вълдобрев, който свири на акустична китара и синтезатор, Мирослав Иванов е на китара и е направил мастеринга на парчето, Веселин Веселинов-Еко е на бас, Росен Ватев е на барабаните.

„ Клипът е сниман в резиденцията на Тодор Живков в Банкя. Това е хубаво място, място от моите детски мемоари, където съм израснала, само че рушащо се откогато се помня. Имам смътни мемоари по какъв начин съм ходила на плуване там. Във видеото аз вървя в една лудница от доста цветни хора, които обаче са незадоволени от живота и са празни вътрешно. Това за мен е модерното общество ”, съобщи SVE.

Тя изясни, че първият й допир с музиката е бил на 2.9 година когато ходела на пиано. По време на тези уроци, учителката й я срещнала с меланхолията, минорите в музиката.

„ Тя знаеше, че аз не изсвирвам Моцарт, тъй като ми е доста радостен. Винаги ми даваше неща, които пасваха на моята сензитивност. Винаги съм харесвала повече тъжната музика. И в един миг даже се тормозих, че Like What You See е доста радостна ария, само че откакто другари я чуха ме увериха, че това не е по този начин ”, съобщи помощник режисьорът, който влезе в ролята на певица.

Светла Дионисиева сподели, че към този момент готви втора и третата ария и добави, че не е изключено идната ария да е на български, само че съгласно нея на британски е по-лесно да се напише ария, а пък и той е по-мелодичен от нашия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР