Светла Аврамова завършва Софийската математическа гимназия. Още първата година като

...
Светла Аврамова завършва Софийската математическа гимназия. Още първата година като
Коментари Харесай

На 20 години: Най-младата учителка у нас

Светла Аврамова приключва Софийската математическа гимназия. Още първата година като студент по " Педагогика на образованието по информатика и математика “` в Софийския университет започва да замества своите учители от гимназията. Сега е студент трета година и към този момент има трудов контракт като учител.

" Започнах да повеждам часовете си тук, като замествах учители, които бяха заболели. Започнах в края на пандемията, имаше доста огромна липса на учители. Започнах да заменявам и последователно се усилиха часовете и ми предложиха контракт, 8-часов работен ден. Надявам се, когато съм първа промяна, да съумявам да отида и на лекции в университета и през уикенда да се приготвям “, споделя пред bTV младата учителка.

Мечтата ѝ още като ученичка е била да работи точно в математическата гимназия в София.

" Аз съм приключила в СМГ, от дребна още бях доста впечатлена от триумфите на моите учители и съученици. Тук работят най-хубавите учители, които са достигнали тавана на своето развиване. Това да бъдат учители, по-късно и сътрудници е голямо наслаждение “, споделя още Светла Аврамова.

Светла има предпочитание да бъде по-близо до учениците си - залага на интерактивното наличие в клас, доста полемики и групови планове.

" Груповите планове съгласно мен не са доста употребявани, работата в екип е значима, с цел да може да се приспособяваме в обществото по-късно. Трябва да успеем да накараме децата сами да се приготвят у дома, тъй като не всеки път им излиза наяве, не всеки схваща цялата информация. Ако се подготвиш у дома в допълнение, ще се получат нещата, не може без домашни “, отбелязва още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР