Светият синод подкрепя премахването на автогарата на площада около храм-паметника

...
Светият синод подкрепя премахването на автогарата на площада около храм-паметника
Коментари Харесай

Граждани и църква не искат автогара пред храм-паметника Св. Александър Невски

Светият синод поддържа премахването на автогарата на площада към храм-паметника " Св. Александър Невски ". Синодът от дълго време желае премахването, само че до момента няма никакъв резултат .

Припомняме, общинският консултант Симеон Славчев съумя да прокара казуса на разглеждане в СОС.

Първоначално рейсовете, за провинцията и чужбина спирали на южната страна, с тил към катедралата. Димът от работещите мотори полепвал по постройката и ставала черна .

Също по този начин това правело невероятно отварянето на прозорците, тъй като всичко влизало в църквата, а и нездравословните газове се дишат от туристите , описа свещеник Герасим. Предшественикът му дядо Тихон изпратил писмо до общината и по този начин преместили " автогарата " на настоящето й място.

анкета
Да се забранят ли рейсовете към храм „ Ал. Невски “
Да Не, туристите носят пари Да се лимитират като численост Нямам мнение Виж резултати
Да

Не, туристите носят пари

Да се лимитират като численост

Нямам мнение

" Има избрани 5 места, а те стават 10 - 15 и стигат до 18 автобуса . Целият площад е с куфари и несъмнено става огромна свидливост. Случвало ми се е по 20 минути да не мога да измина 30 метра и да стигна до постройката на Светия синод, тъй като площадът е цялостен с рейсове и с куфари. Още повече, че тези рейсове попречват и достъпа до самия храм-паметник " Св. Александър Невски " и туристите не могат да си създадат фотоси ", показа основният секретар Герасим.

 Снимка 312037
Източник:

Той е безапелационен, че мястото на автогарата не е на площада пред катедралния храм . Епископ Герасим счита, че както във всички европейски столици зоната би трябвало да е пешеходна, с цел да могат туристите умерено и необезпокоявани от рейсове и коли да прегледат най-големия православен храм на Балканите.

Със задача се е заел и общинският консултант Славчев, който беседва с Мелнишкия свещеник Герасим - основен секретар на Светия Синод на Българската православна черква и Председател на Църковното настоятелство на храм-паметника " Св. Александър Невски ".

Анкетата сподели, че над 83% от попълнилите запитването са срещу автогарата и желаят това място да се трансформира в пешеходна зона с парково пространство и пейки.

Внесено е публично запитване до кмета на София Йорданка Фандъкова , по кое време и кой е разрешил паркирането на рейсове. Питането е в Дневния ред на сесията на СОС , която ще се организира на 14 септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР