Светият синод на Гръцката православна църква проведе извънредно заседание относно

...
Светият синод на Гръцката православна църква проведе извънредно заседание относно
Коментари Харесай

Гръцката църква против ограниченията, обявени от властите

Светият синод на Гръцката православна черква организира изключително съвещание по отношение на държавните ограничения за и съобщи, че „ те не са съгласни с ограниченията и упорстват за в началото контрактуваното, като в същото време разпореждат храмовете да останат отворени за богомолците да вземат участие в литургия и освещаване на вода в църквите ", оповестяват гръцките медии.
Сред ограниченията, оповестени от гръцкото държавно управление тази седмица, е възбраната за отваряне на църкви в сряда за Богоявление, макар че преди празниците беше оповестено, че по време на карантината ще има изключение за Коледа, Нова година и Богоявление, когато могат да се организират литургии с наличието на вярващи.
 Австрия стяга контрола по границите Австрия стяга контрола по границите
През последните две седмици на граничните пунктове при влизане в Австрия са били направени 770 000 инспекции, заяви през днешния ден министерството...
Ето за какво Светият синод на ГПЦ организира през днешния ден среща и изрази несъгласието си с ограниченията на гръцкото държавно управление и разгласи, че те са изпратили протестно писмо до държавното управление, „ разглеждайки разговора като единственото средство за разрешаване на разликите сред страната и религиозните общности “.
Освен това църквата приканва както Европейския съюз, по този начин и гръцкото държавно управление да подхващат нужните стъпки за неотложно даване на задоволителен брой утвърдени за жителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР