Светият синод на Еладската църква (Гръцката православна църква) ще обсъди

...
Светият синод на Еладската църква (Гръцката православна църква) ще обсъди
Коментари Харесай

Гръцката църква обсъжда автокефалията на Украинската църква през октомври

Светият синод на Еладската черква (Гръцката православна църква) ще разиска въпроса за автокефалията на Украинската черква евентуално през октомври, оповестява гръцкият православен уебсайт Ромфеа (romfea.gr), представен от Българска телеграфна агенция.

Днес е заседавал Постоянният Св. Синод (ограничен състав на йерарсите на Гръцката православна църква), който в известие, представено от " Елефтерос типос ", споделя, че " признава каноничното право на Вселенския патриарх за даване на автокефалия, както и привилегията на Предстоятеля на Еладската черква да се занимае по-нататък с въпроса за признаването на Украинската черква ".

Според източници на Ромфеа обаче предстоятелят на Гръцката черква, Атинският архиепископ Йероним, е споделил: " Не мога да поема самичък една такава отговорност, ще го отнеса до Йерархията да реши тя. " Според източниците на уеб страницата Атинският архиепископ ще показа въпроса пред цялостния състав на Светия Синод на съвещанието му през октомври, макар че тематиката е отвън дневния ред. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР