Светият синод е взел решение да не се раздават върба

...
Светият синод е взел решение да не се раздават върба
Коментари Харесай

Синодът: Няма да раздаваме върба и цветя на Цветница

Светият синод е взел решение да не се раздават върба и цветя на Цветница, с цел да няма скупчване на доста хора. За Великден пък службата ще стартира на открито. Това стана ясно на брифинг в Министерския съвет след срещата на премиера Бойко Борисов с патриарх Неофит.
Взето е решение също по този начин тази година да не върви делегация в Йерусалим по приемането на Благодатния огън. От името на Синода ръководещите получиха поддръжка за подхванатите ограничения.
От своя страна министър председателят Бойко Борисов прикани в храмовете да отидат единствено мощно вярващите. Той увери, че духовниците са поели ангажимент всички ограничения да се съблюдават - хигиената, маските, недопускането. Самите те, дружно с органите на Министерство на вътрешните работи ще приканват миряните да се преценяват с ограниченията.
„ Заедно с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, оптимално тактично, ще има опция да се направи тази отдалеченост, най-великият празник да можем да го почетем. Сега единствено извънредно нуждаещите се да отидат, както разрешихме да вървиш да магазина, аптеката, банката. Нека отидат тези, за които потребността им да отидат е по-голяма от страха от ковид “, сподели Борисов.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР