Светия Синод на Българската православна църква излезе с ново решение

...
Светия Синод на Българската православна църква излезе с ново решение
Коментари Харесай

СИНОДЪТ РАЗПОРЕДИ: ИЗВЪНРЕДНИ МОЛИТВИ СРЕЩУ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ!

Светия Синод на Българската православна черква излезе с ново решение против приемането на Истанбулската спогодба - да бъдат отслужвани всекидневни литургии против приемането на документа.

Ето и цялостния текст на известието:

"Като помним думите на Господа „ …без Мене не можете да вършите нищо” (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни тествания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП приканва Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде призната Истанбулската спогодба, която, съгласно нас, би довела до „ духовна смърт” на народа и единомислещо Р Е Ш И:

Извънредно, ежедневно във всички храмове и манастири в диоцеза на Българската православна черква – Българска Патриаршия да се отслужва молебният канон към Св. Богородица.

Обръщението на Св. Синод, по отношение на утвърждението на Истанбулската спогодба, да се прочете след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея. "

По-рано денем отец Дионисий прикани: „ Светия Синод би трябвало да постъпи и по-остро. Министерски съвет да има възбрана да посещава храмовете, до момента в който не си изтегли Истанбулската спогодба и това да важи за Борисов, Цецка Цачева и всички, които оферират да се гласоподава Истанбулската спогодба. “

На 22 януари Св. Синод на Българската православна черква излезе със мнение, в което приканва Народното събрание да отхвърли Истанбулската спогодба.

"Призоваваме Народното събрание да не ратифицира Истанбулската спогодба, в която се вкарват понятия, противоречащи на нашата православна религия, национални обичаи и правна система ", се споделя в него.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР