Светия Синод излезе с официална позиция заради зачестилите публични изяви

...
Светия Синод излезе с официална позиция заради зачестилите публични изяви
Коментари Харесай

Синодът приземи протестиращия архимандрид Дионисий

Светия Синод излезе с публична позиция поради зачестилите обществени изяви и изявления по политически тематики в медийното пространство и присъединяване в разнообразни мероприятия на архимандрид Дионисий (Мишев).

От Синода прецизират, че от 2017 година архим. Дионисий (Мишев) се намира под забраняване от свещенослужение - възбрана за осъществяване на богослужения – аргос. Срещу него има и заведено църковно-наказателно дело за първостепенни канонически нарушавания.

„ Архимандрит Дионисий (Мишев) не е и не може да бъде изразител на мнения на българския патриарх и Св. Синод на Българската православна черква – Българска патриаршия.

Всички изявления, дейности и апели на архим. Дионисий (Мишев) да се смятат за негово частно мнение, което по никакъв метод не показва позицията на Българската православна църква”, прибавят още от Св. Синод.

Както БЛИЦ заяви, архим. Дионисий може да се види съвсем всяка вечер на митингите пред Министерски съвет. Навръх Голяма Богородица на Орлов мост той даже извърши молебен с икона върху улична скамейка под дъжда.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР