Свети Валентин ще разпали пандемията и ще донесе третата вълна

...
Свети Валентин ще разпали пандемията и ще донесе третата вълна
Коментари Харесай

Частни партита за Свети Валентин. Има опасност от скок на заболелите от COVID-19

Свети Валентин ще разпали пандемията и ще донесе третата вълна от инфектирани. Интернет прелива от предложения за частни празненства, фестивали и събития за влюбени, написа в. "Телеграф ".

В доста от офертите ясно е разказано по какъв начин се заобикалят ограниченията, без това да се смята за нарушаване. Столичен бар да вземем за пример предлага сантиментални срещи с вино и медовина. В описанието е записано, че мястото сега е със статут на магазин и никой няма да тормози посетителите. Изисква се обаче предварителна резервация, като ще се позволява единствено по една двойка за 15-30 минути. Друго предложение пък е за „ частно празненство “ с рисунки и вино. Желаещите би трябвало авансово да заплатят 35 лева такса.

Работилници, уроци по танго и медитация за двойки, са измежду останалите събития, които се провеждат чрез обществените мрежи. Някои галерии също заобикалят ограниченията, като оферират изложения за деня на влюбените с чаша вино. По този метод посетителите няма да са длъжни да носят маски.

Десетки са и базарите за шоколади, вино и дарове. Така до момента в който инфектираните у нас не престават да се усилват всеобщите мероприятия към Свети Валентин съответстват с планувания пик на случаите. Миналата седмица от Националния действен щаб предизвестиха, че третата вълна ще ни залее в последната седмица на февруари. Точно по това време ще е минал и 10-дневния инкубационен интервал след Деня на влюбените. Събитията към 14 февруари обаче надалеч не са единствените, които могат да допринесат за растежа на болни. Заради топлото време през последните дни битаците и пазарите се трансфораха в развъдници на Коронавирус.

С отварянето на моловете и разхлабването на ограниченията в доста градове бяха обновени ревютата и базарите. Димитровград, Севлиево, Кнежа, Дерманци и Луковит са единствено част от пазарите, които отвориха още веднъж през последната седмица. На част от тях обаче са избрани строги противоепидемични условия, като стерилизация се прави най-малко 4 пъти на ден във всички обекти с публично предопределение. В Пловдив и Добрич пък още веднъж се провеждат обичайните Фермерски пазари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР