Светът знае, че Иран не се стреми да се сдобие

...
Светът знае, че Иран не се стреми да се сдобие
Коментари Харесай

Генерал-майор Хосеин Салами: Светът знае, че Иран не се стреми да се сдобие с ядрено оръжие

Светът знае, че Иран не се стреми да се снабди с нуклеарно оръжие. Това е декларирал началникът на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война генерал-майор Хосеин Салами, представен от организация Тасним, съобщи Ройтерс.

"Защо ни глобяват световно по нуклеарния въпрос, в случай че светът знае, че не се стремим към нуклеарно оръжие? В реалност те ни глобяват поради научно знание ", декларира той.

"Ядрените оръжия нямат място в исляма. Ислямът не утвърждава оръжията за всеобщо поразяване ", добавя Салами.

Организация на обединените нации съобщи, че съгласно генералния секретар на организацията Антониу Гутериш обогатяването от Иран на уран над заложения в нуклеарното съглашение от 2015 година предел, в случай че бъде доказано, нито ще помогне да бъде непокътнато съглашението, "нито ще обезпечи осезаеми стопански изгоди за иранския народ ", уточни Асошиейтед прес.

Заместник-говорителят на Организация на обединените нации Фархан Хак сподели, че генералният секретар приканва Техеран да продължи да извършва всичките си задължения по нуклеарното съглашение, до момента в който "страните по него търсят метод за превъзмогване на забележителните провокации " пред Иран.

Изявленията на Техеран, че последователно се отхвърля от отговорностите си по Съвместния изчерпателен проект за деяние не би трябвало да провокират суматоха, съобщи през днешния ден съветското министерство на външните работи, представено от ТАСС.

"Изявленията, направени на конференцията в Техеран на 7 юли от представителите на министерството на външните работи и Организацията за атомна сила на Иран за твърдо желание да бъде направена последваща стъпка в проекта за еволюционен отвод от отговорностите в границите на нуклеарната договорка, не би трябвало да провокират суматоха ", акцентира съветското дипломатическо ведомство.

"Става дума извънредно и единствено за доброволни отговорности на Иран, поети от него в духа на компромиса и в името на сключването на Съвместния изчерпателен проект за деяние ", добави министерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР