Светът все още е далеч от придобиване на стаден имунитет

...
Светът все още е далеч от придобиване на стаден имунитет
Коментари Харесай

Коронавирус: Светът все още е много далеч от стаден имунитет

Светът към момента е надалеч от придобиване на стаден имунитет против ковид, излиза наяве от нови изследвания, които демонстрират какъв % от хората имат антитела, написа " Ню Йорк таймс ".

Официалните данни за инфектираните постоянно не включват действителния брой на инфектираните с новия вирус. Но новите проучвания, които включват тестване на по-голяма част от популацията демонстрират едноцифрен % на хората с антитела. Данните сочат, че светът все още е доста надалеч от придобиване на стаден имунитет . Прагът за придобиване на стаден имунитет при ковид към момента не е явен, само че някои специалисти имат вяра, че е над 60%.
 Само 7,3% с антитела в Стокхолм
Само 7,3% с антитела в Стокхолм

Това са първите резултати от изследване на организацията за наличието на антитела измежду шведите

Дори и в най-засегнатите градове по света проучванията разкриват, че по-голямата част от популацията остава уязвимо.

Някои страни, най-вече Швеция и за малко Англия, опитват с по-либерален метод в опитите за създаване на имунитет на популацията , само че и на тези места процентът на хората с антитела не е повече от 7 до 17 на 100.
 Френско изследване: Заразените с ковид имат минимум кратковременен имунитет
Френско изследване: Заразените с ковид имат минимум кратковременен имунитет

98% от инфектираните имат антитела

Например в региона на Стокхолм единствено 7,3% имат антитела, в Барселона - 7,1%, в китайския град Ухан - 10%, Ню Йорк сити - 19,9 на 100, Лондон - 17,5%, Мадрид - 11,3% и Бостън - 9,9%.

Проучванията демонстрират, че е малко евентуално " скоро " светът да придобие стаден имунитет против вируса, разяснява Майкъл Мина, епидемиолог от " Харвард ". Прагът при новото заболяване към момента не е прочут, само че доста епидемиолози имат вяра, че стадният имунитет ще бъде реализиран, когато сред 60 и 80% от популацията се болести и сътвори антитела . По-ниското равнище на имунитет на насилието може да забави разпространяването на ковид по някакъв метод, само че придобиването на стаден имунитет е точката, когато инфекциите е по-малко евентуално да се трансфорат в огромни огнища на болест.
 Само 1% от датчаните имат антитела
Само 1% от датчаните имат антитела

В Дания са доказани 11 117 случая и 554 умряли

При новите проучвания са проучени антитела в кръвта на хората, създадените от имунната система протеини, които демонстрират за минала зараза. Предимството на този вид тест е, че може да хване хора, които не са имали признаци и не знаят, че са боледували . Недостатъкът е, че от време на време тестванията дават неверни резултати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР