Светът вече е футбол! В Русия официално бе открито Световното

Светът вече е футбол! В Русия официално бе открито Световното ...

Българинът с очакване, предвижда: Германия – световен шампион!.


Светът вече е футбол! В Русия официално бе открито Световното първенство, а погледите на милиарди хора по света са отправени по терените на най-голямата държава в света.

Общо 64 срещи ще ни дадат отговор на въпроса кой ще бъде новият световен шампион – най-важната и най-престижна титла в света на спорта.

Българинът пък ще гледа спокойно първенството, защото, по станала традиция, няма „опасност“ нашия национален отбор да повтори американското лято. Или както се шегуват мнозина – това лято ще направим 20 години, откакто нямаме загуба на Световно първенство.

Седмица преди старта на Мондиал 2018, екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпрос за техните очаквания. Общо 3819 души отговориха на въпроса ни: Кой ще стане световен шампион по футбол?

Оказа се, големият и абсолютен фаворит на българите е отборът на Германия. Всеки четвърти анкетиран – 25%, смята, че Бундестимът ще триумфира на 15 юли в Москва. 13% пък посочват за своя фаворит отбора на Бразилия.

Аржентина на Лео Меси е трети в предпочитанията на читателите ни за нов световен шампион с 10% от гласовете. Следват Испания с 8% и Франция със 7%.

Доста назад – с едва 3% вот, остава европейския шампион Португалия с Кристиано Роналдо. Също толкова хора посочват като свой фаворит отбора на Англия, който в последно време се представя доста слабо в големите турнири.

2% пък посочват за свой фаворит за световната титла белгийците. Тези, които смятат, че друг отбор ще поднесе голяма изненада и ще триумфира в края на Мондиала, са също 2%.

Любопитно е, че цели 16% от анкетираните са убедени, че първенството няма да бъде решено само с оглед показаното по терените, а ще победи този, който предпочита ФИФА, съдиите и дори заложните къщи.

Сравнително малък е процентът на тези, които посочват, че няма да гледат световното първенство, защото изобщо не се интересуват от футбол. За това са глусавали 11% от хората. А за останалите остава удоволствието да се насладим на играта на най-добрите играчи на планетата. Приятно гледане!
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg