Светът в момента се намира в остра фаза на борбата

...
Светът в момента се намира в остра фаза на борбата
Коментари Харесай

СЗО отговори предпазливо на заплахата на Тръмп

" Светът сега се намира в остра фаза на битката с пандемията от COVID-19 и в този интервал финансирането на Световната здравна организация не би трябвало да се редуцира ".

Това съобщи на виртуална конференция шефът на европейския офис на СЗО Ханс Клуге, помолен за коментар на острите рецензии от страна на американския президент Доналд Тръмп. Вчера Тръмп упрекна СЗО, че въпреки да е финансирана най-вече от Съединени американски щати, е съсредоточила вниманието си към Китай. Затова, добави Тръмп, Съединени американски щати не изключват опцията да преустановят финансирането на СЗО.

Освен внимателния коментар на опасността от Тръмп, Клуге отхвърли СЗО да се е съсредоточавала най-вече върху казуса с ковид в Китай.

Клуге също така сподели, че макар наблюдаването на " позитивни признаци " в някои страни, е прекомерно рано да се облекчат ограниченията, ориентирани към ограничение на разпространяването на вируса.

" Сега не е моментът за облекчение на ограниченията . Време е още веднъж да удвоим и утроим груповите си старания за реализиране на угнетяване с цялата поддръжка на обществото ", сподели нрегионалният шеф на СЗО за Европа.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР