Светът, в който живеят политиците ни, е далечен за менНай-важното

...
Светът, в който живеят политиците ни, е далечен за менНай-важното
Коментари Харесай

Васко Кръпката: Не ме вълнува културният министър, а културата, ядосват ме Радев и Путин


Светът, в който живеят политиците ни, е отдалечен за мен

Най-важното е да се държим за Европа и НАТО и да помогнем на Украйна, споделя пред Faktor.bg музикантът

Интервю на Васил Василев

- Васко, би трябвало ли да подаде оставка министърът на културата поради скандалното видео, което пусна, има ли сходно държание пояснение?

- Не ме интересува министърът на културата, а културата. Мисля, че свободният музикант и човек няма потребност от министър. Мик Джагър, Дейвид Гилмър и Джими Хендрикс са моите герои, които в никакъв случай не са се занимавали със селфита. Видях единствено някъде, че Атанас Атанасов си е пуснал видео, само че не го гледах, тъй като моят свят е рокендролът и музиката. Нямам никаква визия какви са настроенията на министрите на културата през годините. Интересувам се от политика, само че не и от тях.

- Коя е повода за сходни изцепки?

- По принцип съм в съпротива, само че не се нервирам толкоз на министри, а на президента и на страната. Тук някакъв юноша си е направил селфи. Трябва да сме над тези неща и да слизаме на това равнище. Аз персонално не съм дал своя вот за този министър и не е заслужено да му давам оценки. Аз съвсем и нямам посланичество в страната. Има някаква комисия в Народното събрание, на която сложиха за ръководител сценарист (Тошко Йорданов – б. на ред.). Това е различен свят за мен, който е доста отдалечен. Аз съм в света на рокендрола и това е моето министерство, а китарата е моят министър.

- Ако се върнем обратно в годините, постът в културното министерство се е заемал от противоречиви персони. Защо не може да се откри фигура, която да е почтена за повече създатели?

- На последните избори най-активно гласоподаваха хора, които не харесваха Бойко Борисов. Аз също не съм дал своя вот за него. Този „ изчегъртвателен “ избор обаче не донеси нищо по-хубаво. В момента виждаме по какъв начин единствено се подвига рейтингът на Бойко Борисов. Вместо да се отдръпна и да върви да лови риба, ще се върне един ден на бял кон. Не разбирам хората, които не гласоподават. За мен сега е по-важна войната в Украйна и да продължим да се държим за Европа и за НАТО. Всичко друго са детайлности. Борбата продължава и е вечно. Трябва да подкрепим Украйна в борбата против Путин.

- От Има Такъв Народ и Политическа партия започнаха " война ". Как ще завърши, отиваме ли още веднъж на избори?

- Не ги проследявам и нямам визия. В момента, в който депутати се прегърнаха с Българска социалистическа партия и с чалгарите, съвсем не проследявам какво се случва в българския парламент. Вълнува ме какво става по света.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР