Светът, в който живеем, е огромен и загадъчен и никой

...
Светът, в който живеем, е огромен и загадъчен и никой
Коментари Харесай

10 интересни факта за света, които могат да променят начина ни на мислене

Светът, в който живеем, е голям и мистериозен и никой не може да знае всичко за него. Въпреки това, посредством ученето на от ден на ден и повече обстоятелства за него, можем да се доближим до опознаването му. Именно те ни разрешават да съпоставяме данни, да откриваме забавни паралели и да оценяваме неговото многообразие, написа dama.bg.

Те ни дават опция да видим неща, които другите не могат. Сигурни сме, че доста малко хора знаят да вземем за пример за съществуването на диамантен град в южната част на Германия.

1. Дясното ухо чува по-добре от лявото. Това е по този начин, тъй като двете половини на мозъка не работят по един и същи метод. През детството си сме по-ориентирани към лявата му страна, а тя е виновна за речта и езика. След това просто привикваме.

2. Мъжките делфини „ дават “ дарове на женските. Те ги показват като знак на сериозните си планове.

3. В Китай бялото е цветът на траура.

4. Овцете могат да разпознават лицата на хората даже на фотография.

5. Съществува град, който се състои от 72 тона диаманти – те са в стените и в материалите на постройките (Ньордлинген, Германия).

6. Индийските домакини имат 11% от международния златен запас. Това значи, че те имат повече злато от Швейцария, Съединени американски щати и Германия дружно.

7. Китовете изскачат от водата, с цел да поддържат връзка. Те издават мощен звук, с цел да привлекат други китове, които не са на повече от 3,9 километра.

8. Подобно на хората, котките могат да бъдат десничари или левичари.

9. Дъното на океана се деформира от тежестта на водата.

10. Животните също издухват носовете си, само че за тях е доста мъчно. Жирафите употребяват езиците си, а приматите – пръчки.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР