Светът трябва да продължи да добива петрол и газ, за

...
Светът трябва да продължи да добива петрол и газ, за
Коментари Харесай

Мъск: Светът трябва да продължи да добива петрол и газ, за да поддържа цивилизацията

Светът би трябвало да продължи да добива нефт и газ, с цел да поддържа цивилизацията, като в същото време продължава да развива устойчиви източници на сила. Това съобщи ръководителят на американския електромобилен тръст Tesla Inc. Илън Мъск на конференция в Норвегия.

" Реалистично видяно, считам, че би трябвало да използваме нефт и газ в кратковременен проект, тъй като в противоположен случай цивилизацията ще се разпадне ", акцентира Мъск.

Запитан дали Норвегия би трябвало да продължи да добива нефт и газ, предприемачът съобщи, че доколкото знае страната сега изследва няколко нови залежи.

" Едно от най-големите провокации, с които светът в миналото се е сблъсквал, е преходът към устойчива сила и към устойчива стопанска система... завършването на който ще отнеме няколко десетилетия ", посочи най-богатият човек на планетата.

Ръководената от него Tesla, сходно на други автомобилни производители, се сблъска с проблеми по отношение на ускоряващата се инфлация през последните месеци. На няколко пъти компанията беше принудена да усили цените на своите електрически автомобили поради поскъпващите съставни елементи и покачващите се логистични разноски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР