Светът тръпне в очакване! Нова доза мачове с марката Шампионска

...
Светът тръпне в очакване! Нова доза мачове с марката Шампионска
Коментари Харесай

Взривоопасна битка за милиони в Шампионската лига

Светът тръпне в очакване! Нова доза мачове с марката Шампионска лига ще се играят довечера. Един съответен конфликт обаче вълнува по-голямата част от футболните ентусиасти. Да, става въпрос за дуела сред Реал Мадрид и Пари Сен Жермен от осминафиналите на конкуренцията. Двубой, чийто излаз се чака да реши орисите на двамата треньори.

Зидан: Няма какво да потвърждавам

Отдавна се шуми, че столовете и на Зинедин Зидан и Унай Емери се клатят със страшна мощ. Според международните медии пък отпадането от тази фаза на шампионата, ще коства поста "старши треньор " на един от двамата.

Очаква се здрав конфликт, защото Кралският клуб е вдигнал мерник на третата поредна купа от изданието, а Пари Сен Жермен е по-жаден за титли от всеки път.

Марсело: Ще бъде огромна неточност, в случай че мислим единствено за Неймар

Възпитаниците на Зизу ще хвърлят всички сили, с цел да продължат напред, защото така и така е на 99% несъмнено, че нямат късмет за купата от испанското състезание. Освен това те отпаднаха рано-рано и от конкуренцията за Купата на Краля, тъй че единственият им късмет за трофей през този сезон на процедура остава обичаната им Шампионска лига.

Задачата на Зидан обаче е извънредно комплицирана, защото сега “белите” по този начин и не съумяват да стабилизират изявите си, като ту печелят с победен резултат, ту стъпват ненадейно изкривено против противници, които надалеч не имат даже парченце от блясъка на мадридчани. Непостоянството в състава “белите” докара и до главозамайващото закъснение с цели 17 точки от водача в Ла Лига Барселона. Освен това пък Реал заема четвъртата позиция в подреждането с актив от 42 точки.

Емери: ПСЖ си извади поуките от конфликта с Барса

Френският експерт най-малко не би трябвало да позволява и проблеми с контузени футболисти. Единствено десният бек Даниел Карвахал е осъден и ще бъде заместен от Начо Фернандес. Каземиро пък пропусна дуела с Реал Сосиеда (5:2), само че ще бъде на линия за срещата довечера.

Пари Сен Жермен пък не изпитва никакви компликации в Лига 1. Парижани громят от началото на сезона и към този момент са натрупали сериозен актив от точки пред преследвачите си. Разбира се, отличните резултати се дължат и на милионите, които похарчиха шефовете на френския гранд, с цел да образуват селекцията.

France Football: Кристиано желал в ПСЖ през 2012-та

Както е известно, през лятото парижани направиха някогашния състезател на Барселона Неймар най-скъпия в историята, а по-късно взеха чартърен Килиан Мбапе от Монако със наложителна алтернатива за откупуване след края на сезона. Сега обаче многомилионните покупки на ПСЖ ще би трябвало да се отплащат за гласуваното им доверие, а упованията са за огромни триумфи в Европа.

Наставникът на парижани Унай Емери няма да може да разчита на контузения Тиаго Мота, само че по този начин или другояче през актуалната акция експертът залага повече на Джовани Ло Селсо.

Единсон Кавани не игра при успеха с 1:0 над Тулуза, само че ще бъде на линия за мача с Реал. По всяка възможност обаче Анхел Ди Мария ще бъде запаса против някогашния си отбор, макар че от началото на сезона свети с фланелката на парижани.

Също по този начин да не забравяме, че Ливърпул гостува на Порто. Мачът на “Ещадио до Драгао” ще бъде с не по-малък заряд, изключително за почитателите на мърсисайдци, които са окрилени от вярата обичаният им отбор да стъпи необеспокоявано в четвърфиналите на ШЛ.

В момента “драконите” се намират във впечатляваща серия от 24 мача без загуба във всички шампионати. Тимът е водач в потугалското състезание с 55 точки, следван от Бенфика с 53. Единствената загуба, която претърпя Порто от началото на сезона бе от Спортинг Лисабон за Купата на Лига и то след дузпи.

Клоп: Истанбул’2005? Толкова сте надалеч от истината

Старши треньорът на Порто Сержио Консейсао няма да може да разчита на бранителя Фелипе. Иван Маркано пък остава под върпос, само че въпреки всичко се чака да се завърне в игра като титуляр. Не малко са контузените в състава на Порто – Венсан Абубакар, Данило Перайра и Андре Андре. И тримата попаднаха в групата, само че по всяка възможност ще изгледат протичащото се на терена от скамейката.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще би трябвало да се оправя без Емре Джан, който е осъден. Негов заместител в стартовия състав ще бъде Джордан Хендерсън.

Фирмино: Трябва да вгорчим живота на Порто

Мърсисайдци за момента са трети във Висшата лига и дишат във врата на Манчестър Юнайтед. Тимът на Клоп има на сметката си 54 точки, а този на Жозе Моуриньо – 56.

Порто и Ливърпул са се срещали 4 пъти досега, като салдото е в интерес на Ливърпил. 2 победи за мърсисайдци и 2 равенства.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР