Светът търси решения, които ще намалят планините от отпадъци на

...
Светът търси решения, които ще намалят планините от отпадъци на
Коментари Харесай

Нова технология отпечатва QR кодове директно върху продуктите

Светът търси решения, които ще понижат планините от боклуци на планетата. Изследователи от университета в Осака, Япония предложиха доста забавен и автентичен метод за етикетиране на артикули без потреблението на опаковъчни материали. Състои се в използване на QR кодове с нужната информация непосредствено върху самия артикул. Технологията, наречена " interiqr ", включва потреблението на 3D принтер. С негова помощ учените отпечатаха необикновена бисквитк - тя не наподобява по-различна от тази, която се продава в магазините. Но в случай че я погледнете на светлина, можете да видите QR кода, формиран от кухините, формирани по време на процеса на щемпел.

Кодът съдържа информация за производителя, състава и периода на валидност, която може да се прочете благодарение на смарт телефон. Тази проба ясно демонстрира, че изхвърлянето на употребяваната през днешния ден опаковка е напълно действително.

Сега технологията „ interiqr “ единствено се развива и потреблението й е лимитирано. В бъдеще обаче може да стане необятно публикувано. Производителите могат да спестят доста, като я изберат пред скъпите етикети, ценови маркери и RFID тагове. За потребителите този метод има своето преимущество - отпечатаните кодове не могат да бъдат фалшифицирани или наново залепени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР