Светът страда от синдрома на "болната" сграда По света мръсният

...
Светът страда от синдрома на "болната" сграда По света мръсният
Коментари Харесай

Бездимните продукти намаляват в пъти риска за здравето

Светът страда от синдрома на "болната " постройка По света мръсният въздух в дома убива 600 души на час Въздух единствено за богати не е фиктивен

Компанията " Филип Морис " създава интензивно през последните 10 години бездимни артикули, които са опция за тези, които макар всички старания не могат да се откажат от пушенето. Целта на компанията е те да заменят в бъдеще напълно цигарите, като влага в плана към този момент 10 години. Разликата сред елементарната цигара и продукта " IQOS " е голяма във връзка с замърсяването на въздуха в затворени пространства и въздействието върху здравето както на дейните и пасивните пушачи. На процедура новият артикул има напълно друг темперамент.

При " IQOS " имаме не изгаряне, а загряване до температура най-вече 350 градуса. При него нямаме въздействия на дима, който се отделя от самото горене на цигарата. Това води до понижаване на нездравословните субстанции във въздуха с над 90 %. Изследванията на компанията, последните от които са направени в Япония, демонстрират, че на процедура при новия артикул нямаме обособяване на въглероден диоксид.

На процедура сред 5 и 25% от дима в затворените помещение идва от остатъчното издишване на пушача. Останалите са от горящия завършек на изделието, а при " IQOS " пламнал завършек на процедура няма. Има единствено остатъка от аерозола, който не попада в потребителя.

Нашите проучвания демонстрират, че при новия артикул във въздуха се отделя единствено никотин, ацеталдехид и глицерин, като и те са в доста по-ниски равнища от тези на граничните стойности на замърсяване. В тази връзка вършим съпоставения с други произведения за бита, при които има горене като чаените свещи, ароматни пръчици и така нататък

При тях да вземем за пример нездравословните субстанции, които излизат при изгарянето, са в пъти повече, в сравнение с при аерозола от нашия артикул. По принцип всякога, когато имаме горене на органична материя, се отделят нездравословни субстанции. При използването на " IQOS " няма негативното никотиново въздействие, изключително когато помещението се проветрява постоянно. Искам да завърша с това, че този артикул въпреки всичко не е изцяло безвреден и в случай че човек желае да изключи изцяло въздействието на пушенето, е най-добре да се откаже изцяло от него.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР