Светът става все по-сложен, но затова пък политическото мислене се

...
Светът става все по-сложен, но затова пък политическото мислене се
Коментари Харесай

Платените русофили и безплатният Соломон

Светът става все по-сложен, само че по тази причина пък политическото мислене се опростява. Така равновесието в природата се резервира. Само че при тази противоположна пропорция не съм сигурен какъв брой години още ще я има природата, с цел да храни политиците и останалата част на човечеството. Все повече думите изпреварват мисълта, което пък е в цялостен синхрон със забързаното време. В планетарен мащаб Тръмп се изявява синхронно. У нас неговите облици и сходства са повече.

Русофилията в България не е по обич, тя е платена. В България няма русофили, има съветски шпиони. Ей такива неща приказва Соломон Паси, и то не на маса, а по тв приемника. Не знам този атлантически скъп мъж дали не си е сложил за цел да сведе симпатизантите на демократичните западни полезности до броя на градските десни, само че не ми се има вяра. И защото няма сходна цел, нещата са по-тревожни. Да обявиш всички, които си падат по Русия, за платени и за шпиони, без изключение, си е чиста проба синхронност.

От комплицираната ни история единственото по-сложно нещо е отношението на българина към Русия. А най-сложното е любовта на българина към Русия. Той си я обича, въпреки че в никакъв случай няма да отиде да живее и работи там, нито ще прати децата си да учат в необятната страна. Не употребява съветски коли, не купува съветски парфюми, само че си я обича. Не стъпва в съветски курорти, не яде съветски хот-дог, само че си я обича. Ако това не е най-сложната обич, коя тогава? Освен това тази част от българите по никакъв начин не е дребна. Както споделяше един специалист, у нас 80 % са русофили, а останалите 20 % са заболели русофили. Шегуваше се индивидът. Донякъде. Но по този начин или другояче братушката си е форма на ген. Почти. Ако Наполеон сполучливо беше траял военната акция от Египет и превземайки Цариград от изток, ни беше освободил, в този момент у нас щеше да тържествува френската обич. И на мястото на Цар Освободител пред Народното събрание щеше да бъде паметникът на Бонапарт. Докато Големият Ал не реши да го бутне. И в случай че при такава обстановка родолюбивият българин Соломон беше оповестил на висок глас, че всички франкофили са или платени, или шпиони, най-малкото уважаемата му брачна половинка щеше да въстане против това извънредно неглижиране на френската обич. Но защото в историята няма условно наклонение, си остава пристрастеността към Русия.

А да приказваш за нещо толкоз комплицирано с опростенческа решителност, взаимствана от интонационния и вербален боеприпас на комсомолците, никак не е добре. Едно е да обвиняваш " някои русофили ", отдавайки дължимото на останала част, чиято единствена виновност била, че обичат Русия, и напълно друго - да обявяваш всички обичащи братушките за платени и шпиони. Не е добре - и то не за левите, които не знам за какво са приватизирали съветската обич, откакто Съветският съюз от дълго време е при Георги Димитров. А и като че ли е изключено десен човек да симпатизира на Русия в исторически или нравствен проект. Не е добре за дясно мислещите, които от време на време са принудени да почервеняват от позор. Точно от сходни мисловни проблясъци, които пъклен ми наподобяват на залп на Аврора, разположена във военноморските сили на НАТО.

Партийните секретари, които опростенчески класифицираха западната цивилизация като разяден капитализъм, имат по-голяма заслуга от Рейгън за рухването на социализма. Безапелационното, заповедническо налагане на тези и тезиси отблъсква хората. И преди, и в този момент. Опростенческите решения на комплицираните процеси - исторически, модерни, обществени, стопански, духовни, на са решения. Мисля, че по този начин е считал и огромният мъдрец Исак Паси.

Иначе ще се чудим за какво дясното в последно време не може да откри необятна поддръжка, а градските десни стават по-тесни и от тесните социалисти. И като опция на пустото статукво току изниква някоя лявонезависима фигура като Мая с обещанието, че септември ще бъде май.

Докато стигнем до извода, че по-добре танковете (пардон - ракетите) да дойдат. Както прозря преди време Соломон, че към този момент нямаме потребност от тактиката на Тодор Живков „ Балканите - безядрена зона “, а от нуклеарни оръжия. Да ни инсталират едни нуклеарни ракети и въпросът с налагането на демокрацията да бъде решен един път вечно. Соломоновско решение: Путин се гътва от боязън, на негово място идва демократ и русофилите изчезват от единствено себе си.

Ако пък ракетите влязат в деяние, русофилите също ще изчезнат. Заедно с останалата част от популацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР