Светът става все по-опасен, а ядрената заплаха е реална. Това

...
Светът става все по-опасен, а ядрената заплаха е реална. Това
Коментари Харесай

Швеция се страхува от ядрена атака

Светът става все по-опасен, а нуклеарната опасност е действителна. Това предизвести министърът на защитата на Швеция Петер Хултквист в изявление за локалния народен всекидневник Aftonbladet, представен от " Фокус ".
" Реториката стана по-остра и ученията за нуклеарно оръжие се организират относително покрай Швеция ", акцентира Хултквист, като изброи няколко източника на напрежение в света, които вършат нуклеарната опасност доста действителна. Това са Корейският полуостров, Индия и Пакистан, както и  Иран, който разгласи прекратяване на уговорките си по Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) по нуклеарната стратегия на Техеран.
Министърът на защитата също по този начин уточни, че Русия организира учения с нуклеарно оръжие единствено на няколко десетки километра от границата на Норвегия . Подобни маневри бяха извършени и предходната година, означават от редакцията. Друго съветско обучение – " Гръм 2019 " се състоя през октомври предходната година, като за провеждането му също бяха употребявани нуклеарни оръжия.
" Всичко това се случва доста покрай нас. Провеждат се учения с нуклеарно оръжие , които се преглеждат като допустимо средство за разрешаване на спешни обстановки. Но потреблението на нуклеарно оръжие може да има тежки последствия. Ето за какво желая да подчертая нуждата да се спре нуклеарната изразителност ", акцентира Хултквист.
Наскоро френският външен министър изрази мнение, че Иран след няколко години ще разполага с нуклеарни оръжия. В тази връзка военният министър на Стокхолм показа загрижеността по отношение на вероятните последствия.
Припомня се, че идната година ще се организира Конференция за Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия. Хултквист се надява, че тя ще даде съответни резултати. " Трябва да проведем интернационална среща по разоръжаването и контрола върху оръжията. Трябва да принудим страните да смекчат нуклеарната изразителност и да понижат арсеналите си ", безапелационен бе министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР