Светът сомнамбулски се насочва към нова икономическа и финансова криза,

...
Светът сомнамбулски се насочва към нова икономическа и финансова криза,
Коментари Харесай

Светът сомнамбулски се насочва към нова икономическа и финансова криза

Светът сомнамбулски се насочва към нова икономическа и финансова рецесия , която ще има опустошителни последствия за демократичната пазарна система . Това предизвести някогашният гуверньор на Английската централна банка Марвин Кинг, представен от " Гардиън ".

Кинг даде лекция във Вашингтон на годишната среща на Международния валутен фонд и Световната банка.

Марвин Кинг, който ръководеше банката от 2003 до 2013 година, в това число и по време на рецесията през предишното десетилетие, означи, че съпротивата против ново мислене значи повтаряне на хаоса от 2008-2009 година

Според него не се слагат под въпрос концепциите, довели до рецесията преди десетилетие.

" Още една икономическа и финансова рецесия ще бъде опустошителна за легитимността на демократичната пазарна система . Като се придържаме към новата общоприетост на валутната политика и претендираме, че сме създали банковата система безвредна, ние сомнамбулски се движим към тази рецесия ", предизвести той.

Експертът добави, че Съединени американски щати ще бъдат връхлетени от " финансов армагедон " , в случай че Федералният запас н яма нужната мощност да се оправи с нещо сходно като ипотечната рецесия.

Той изясни, че след Голямата меланхолия през 30-те година на XX век е настъпило ново мислене и интелектуална смяна.

Бившият банкер сподели още, че икономическият и политическият климат доста рядко е бил в сходно състояние като през днешния ден. Той уточни като образци комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, безредиците в Хонконг, проблемите в разрастващи се стопански системи като Аржентина и Турция, растящото напрежение сред Франция и Германия за бъдещето на еврото и политическият спор в Съединени американски щати в миг, когато готовността на Съединени американски щати да работят като международен стражар се изпарява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР