Светът скърби за Краля на футбола - Пеле. Едни от

...
Светът скърби за Краля на футбола - Пеле. Едни от
Коментари Харесай

Звезди се сбогуваха с Пеле с емоционални думи, а той остави последно послание

Светът скърби за Краля на футбола - Пеле. Едни от най-големите имена на играта в сегашното също изрекоха тъгата  си за загубата бразилския феномен. Сред тях са и Меси, Роналдо и Неймар. А в  формалните страници на Пеле в обществените мрежи бе оповестено последно посланиеслед тъжната новина за гибелта му. 

" Вдъхновение и обич белязаха пътя на крал Пеле, който умря в мир през днешния ден. По време на своя път Едсон омагьоса света със своя състезателен талант, спря една война, извърши обществени действия по целия свят и популяризира това, което съгласно него най-вече лекуваше всички наши проблеми: любовта. Посланието му през днешния ден се трансформира в завещание за бъдещите генерации. Любов, обич и обич вечно ", гласи посланието.

Бразилската звезда Неймар бе един от първите, които изрекоха съболезнованията си след кончината на Пеле.

" Преди Пеле 10 беше просто число. Прочетох тази фраза някъде, в някакъв миг от живота си. Но това красиво изречение не е напълно тъкмо. Бих споделил, че преди Пеле футболът беше просто спорт. Пеле промени всичко. Той трансформира футбола в изкуство ". Това написа звездата на бразилския футбол Неймар в профила си в Instagram, минути откакто бе оповестена тъжната новина за гибелта на легендата Пеле.

" Той даде глас на бедните, на чернокожите и особено на Бразилия. Футболът и Бразилия се извисиха благодарение на Краля! Той си отиде, само че магията му ще остане. Пеле е ВЕЧЕН!!! ", написа още Неймар.

Лео Меси също уважи Пеле с сбит пост в обществените мреж. " Почивай в мир ", написа в Instagram аржентинецът под фотография, на която е с именития Пеле при спечелването на " Златната топка " през 2011 година. Това направи и Кристиано Роналдо.

" Моите дълбоки съболезнования към цяла Бразилия и по-специално към фамилията на Едсон Арантес до Насименто. Едно просто „ довиждане " на безконечния Крал Пеле в никакъв случай няма да е задоволително, с цел да изрази болката, която сега обгръща целия футболен свят. Ти бе ентусиазъм за милиони - през вчерашния ден, през днешния ден и вечно. Любовта, която постоянно си ми показвал, беше взаимна във всеки един миг, който споделяхме, даже от разстояние. Той няма да бъде пропуснат в никакъв случай и паметта му ще живее постоянно във всеки от нас, феновете на футбола. Почивай в мир, Крал Пеле ”, написа португалецът в обществената мрежа. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР