Светът си взима последно сбогом с Крала на футбола Пеле.

...
Светът си взима последно сбогом с Крала на футбола Пеле.
Коментари Харесай

Румен Пайташев: Майсторството, ореолът и популярността на Пеле ще останат непреходни

Светът си взима последно довиждане с Крала на футбола Пеле. В България също си спомняме за трикратния международен първенец. Един от дребното родни публицисти, имали опцията да интервюират Едсон Аранчис до Насименто, е Румен Пайташев.

„ Наследството му е това, че той е известен в целия свят. Ще минат генерации, доста генерации. Има хора, които изобщо не са го гледали нито онлайн, нито по малкия екран, само могат да съдят за него по архивните фрагменти от кино хрониките. Но по този начин или другояче неговото майсторство, неговият ореол, неговата известност в целия свят ще остане непреходна. Това е неговото футболно завещание, което той ще остави вечно на международната футболна общност “, съобщи Пайтешев пред камерата на Българска национална телевизия.

През идващите 24 часа почитателите на иконата на бразилския футбол ще могат да си вземат последно довиждане с него, а в 10:00 часа сутринта локално време във вторник ковчегът ще бъде пренесен във отвесния гробищен парк „ Некрополе Екуменика “, където Пеле ще бъде заровен пред стеснен кръг близки.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР