Светът ще трябва да предприеме бързи действия, ако иска да

...
Светът ще трябва да предприеме бързи действия, ако иска да
Коментари Харесай

ООН отново поиска спешни мерки за глобалното затопляне

Светът ще би трябвало да предприеме бързи дейности, в случай че желае да ограничи световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий. Това декларират специалисти по климатичните промени на Организация на обединените нации и предизвестяват, че ще има обилни опасности, в случай че този предел бъде преминат, съобщи БГНЕС.
Междуправителствената експертна група по климатични промени, лауреат на Нобелова премия за мир, разгласява отчет от 728 страници в южнокорейския град Инчон, в който в детайли се разказва потребното въздействие върху климата на Земята, здравето на хората и екосистемите, в случай че международните водачи съумеят в бъдеще да лимитират с половин степен провокираното от индивида стопляне.
Учените предвиждат, че в случай че това се случи, от дефицит на вода ще страдат двойно по-малко хора, в сравнение с в този момент, ще има по-малко смъртни случаи и заболявания поради топлота, смог и разнообразни инфекции, както и ще има доста по-малко горещи талази, проливни дъждове и суша. „ За някои хора, без подозрение, това е въпрос на живот или гибел “, сподели Натали Маховолд от университета “ Корнел “, която е един от създателите на отчета.
През 2010 година участниците в интернационалните диалози за климата прегърнаха задачата за ограничение на стоплянето до два градуса спрямо прединдустриалната епоха. Това беше наречено " Цел от два градуса ".
През 2015 година, когато бе подписан историческия Парижки контракт за климата, беше избрана двойна цел –2 градуса по Целзий и по-високата цел от 1,5 градуса спрямо прединдустриалната ера. Целта от 1,5 градуса беше по гледище на уязвимите страни, които нарекоха задачата от 2 градуса " смъртна присъда ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР