Светът ще може да се изправи срещу пандемията на Covid-19

...
Светът ще може да се изправи срещу пандемията на Covid-19
Коментари Харесай

Възстановяването от коронавирусната криза трябва да доведе до един по-добър свят

Светът ще може да се изправи против пандемията на Covid-19 и смазващите ѝ последици единствено с общи сили. На незабавната виртуална среща на 26 март водачите на Г-20 започнаха стъпки в вярната посока. Все още обаче сме надалеч от съгласуван, съответен световен отговор, който дава отговор на невиждания мащаб на опасността, пред която сме изправени.

Далеч сме от " изглаждане " на кривата на инфекцията, към момента изоставаме много. Първоначално заболяването болести 100 000 души за 67 дни; скоро 100 000 души и повече ще се заразяват всеки ден. Без съгласувани и смели дейности броят на новите случаи съвсем несъмнено ще доближи милиони, тласкайки здравните системи към точката на изкривяване, водейки стопанските системи към внезапен спад, а хората към обезсърчение, като най-бедните ще бъдат най-тежко наранени.

Трябва да се подготвим за най-лошото и да създадем всичко, с цел да го избегнем. Ето апел за деяние в три насоки - учреден на просвета, взаимност и интелигентни политики - с цел да реализираме тъкмо това.

Първо, да подтиснем предаването на ковид.

Това изисква нападателно и ранно тестване и следене на контактите, допълнено с карантини, лекуване и ограничения за гарантиране на сигурността на чиновниците, които реагират първи на незабавните случаи. Това би трябвало да се съчетае с ограничения за ограничение на напредването и контактите. Такива стъпки, макар предизвикваните от тях отрицателни резултати, би трябвало да се следват, до момента в който не се появят лечения и ваксина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР