Светът се сблъсква с нова епидемия от морбили, защото вирусът

...
Светът се сблъсква с нова епидемия от морбили, защото вирусът
Коментари Харесай

СЗО алармира: Светът е изправен пред епидемия от морбили

Светът се сблъсква с нова зараза от морбили, тъй като вирусът на заболяването се възползва от рискови пропуски при имунизирането. За това предизвестиха специалисти на Световната здравна организация, представени от Ройтерс.
Кейт О` Брайън съобщи, че е налице обезпокоително увеличение на случаите на морбили във всички региони. " Последствията са опустошителни - заболяването освен сее гибел, само че и провокира предотвратими увреждания, които засягат фамилния живот и националните стопански системи ", сподели тя.
Новите данни на СЗО демонстрират, че случаите на морбили - една от най-заразните заболявания на планетата, са се нараснали с 300 % в целия свят през първите 3 месеца на годината в съпоставяне със същия интервал през 2018 година Наблюдава се поредно увеличение на случаите на морбили през последните две години. Не съществува антивирусно лекуване против морбили, само че заболяването може да се предотврати посредством две дози ваксина. Повечето случаи на заразяване са измежду неимунизирани хора, написа 24 часа.
СЗО отбелязва, че са регистрирани десетки хиляди случаи на заразяване с морбили и хиляди смъртни случаи от въпросната болест в рeдица страни, измежду които ДР Конго, Мадагаскар, Филипините, Судан, Тайланд и Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР