Светът се прощава с голямата Арета Франклин. Стотици присъстваха на

...
Светът се прощава с голямата Арета Франклин. Стотици присъстваха на
Коментари Харесай

Светът се прощава с Арета Франклин

Светът се прости с огромната Арета Франклин. Стотици участваха на церемонията в една от църквите в родния Детройт. Освен фамилията и околните на Кралицата на Соул музиката, участват и голям брой известни персони от света на шоубизнеса и политиката.
Мнржество на живота - това съставлява церемонията, на която околните и светът се простят с Арета Франклин. Песните се редуват с топли думи за Кралицата на Соул музиката, въодушевила не едно и две генерации.

 Почина ​кралицата на соул музиката Арета Франклин Тези, които я познаваха приказват за силата и вярата на 76 годишната Арета Франклин, за безкрайния й музикален гений, само че и за умеенето да се бори за дела и да обича живота. Сред присъстващите са известните деятели за цивилен права Джеси Джексън и Ал Шарптън, някогашният президент Бил Клинтън, който към този момент произнесе тирада.
Специални обръщения бяха прочетени от името на президентите Джордж Буш-младши и Барак Обама.
Известно е, че Арета Франклин е пяла на инаугурациите трима държавни глава - Джими Картър, Бил Клинтън и Барак Обама.
 Бившият президент на Съединени американски щати Бил Клинтън произнесе тирада Десетки са и музикалните звезди, пристигнали да се поклонят пред огромния ѝ гений - Стиви Уондър, Шака Кан, Ариана Гранде, Фейт Хил... А пред църквата са пракирани стотита розови кадилака, поради една от най-популярните ѝ песни. Арета Франклин замлъкна вечно на 16 август.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР